İYİ Partili Paçacı'dan Bakan Albayrak'a: Aman damat bey, bırakın dağınık kalsın
İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yüzlerce negatif veriyi gizleyerek “hasta iyi oluyor” açıklamaları yaptığını belirterek, “Halbuki Türk ekonomisini komalık hale getiren, AK Parti’nin yanlış ekonomi politikalarıdır” dedi. “Bakınız burası çok önemli Sayın Bakan!” diye seslenen Paçacı, vergi reformu çalışması yapılacağı açıklaması için de “Aman Damat Bey yapmayın, bırakın dağınık kalsın” dedi.
ANKARA - İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Başkanlık Divanı toplantısı sonrası basın açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarını esprili bir dille eleştirdi. Paçacı, "Bakınız burası çok önemli Sayın Bakan" diye seslendi.
Hafta sonu yapılacak 4. Olağanüstü Kongre hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Paçacı, 80 kişilik Genel İdare Kurulu’nu daha hızlı ve daha verimli toplantılar yapmak üzere, optimal büyüklük olan 50 kişiye indireceklerini söyledi. Paçacı seçimin nasıl yapılacağıyla ilgili görüşmelerde Genel İdare Kurulu’nun “blok liste yöntemi” önerdiğini, Genel Başkan Akşener’in ise “çarşaf liste yöntemi”nin daha demokratik olacağını ve bu yöntemde herkesin özgür iradesi ve isteği ile aday olma imkanına kavuşacağını söylediğini aktardı.
'OLAĞAN RUTİN DEĞİŞİKLİKLER'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun Genel Başkan yapılmasıyla ilgili kararın basında “İYİ Parti’de çatlak” şeklinde verilmesini eleştiren Paçacı, “Biz, havuz medyasının bu ilgisini, yeni dönemin İYİ Parti tarafından şekillendirileceği ve bu yüzden havuz medyasının bile bu süreçte İYİ Parti’ye ilgisiz kalamayacağı şeklinde iyimser bir gözle değerlendiriyoruz” dedi. Paçacı, söz konusu değişiklilerin son derece olağan ve her parti açısından rutin değişiklikler olduğunu söyledi.
'BECERİKSİZ VE İŞ BİLMEZ BÜROKRATLAR'
Paçacı’nun gündeminde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları da vardı. Paçacı, “AK Parti’nin yanlış politikaları yüzünden, bırakın yarının iyi olmasını, insanlarımız 'dün'ünü arar hale gelmiştir. Günün sonunda 'neden bu hale düşüldü?' sorusuna mantıklı ve ikna edici bir izahat vermek yerine, Damat Berat, yüzlerce negatif veriyi gizleyerek, işine gelen birkaç veriyle cevap yetiştirmekte, 'hasta iyi oluyor' açıklamaları yapmaktadır. Halbuki Türk ekonomisini komalık hale getiren, AK Parti’nin yanlış ekonomi politikalarıdır” dedi. “Bakınız burası çok önemli Sayın Bakan!” diye seslenen Paçacı şöyle devam etti:
“Faizlerin yüksekliği, enflasyonun sebebi değil, sonucudur. Eğer söylediğin doğru olsaydı tüm ülkeler faizleri sıfırlar, enflasyonu tamamen ortadan kaldırırdı. Merkez Bankası’ndaki ihtiyat akçesinin hazineye aktarılması, 'bilançodaki bir kalemin yer değiştirmesi' değildir Sayın Bakan! O yekün, hem Merkez Bankası’nın, hem finans sistemimizin hem de ekonomimizin güven endeksi anlamına gelir ki, burası da çok önemlidir! 'Vergi reformu çalışması' yapıyoruz diyor Damat Bey! Daha önce yaptıklarına bakarak artan vergi oranlarını ve vergi yükünün sabit ücretli kesimlerin omuzlarına yüklendiğini görüp, 'Aman damat bey yapmayın, bırakın dağınık kalsın' demek geliyor, içimizden. Birçok kez söyledik, yine söylüyoruz. Ekonominin kurtuluşu önce Damat Berat’tan ve önce onun beceriksiz ve iş bilmez ekonomi bürokratlarından kurtulmasıyla mümkün olacaktır.”
'GÜVENLİKLİ BÖLGE' SORULARI
İYİ Partili Paçacı, Suriye'nin kuzeyinde 'güvenlikli bölge oluşturulması' tartışmalarını da değerlendir. Paçacı şunları söyledi: “Oluşturulacak bölgenin derinliği, kimin kontrolünde olacağı, PYD-YPG’ye verilen silahların akıbetinin ne olacağı ve terör örgütünün kurduğu askeri yapının tasfiye edilip edilmeyeceği gibi hususlar belirsizliğini korurken, bölgede güvenlikli bölgenin oluşturulması ne denli güvenlik politikalarımıza uygundur, Türkiye’ye maliyeti ne olacaktır diye milletimiz sormaktadır. Peşmergenin Irak’ta yaptığı gibi, Suriye’nin kuzeyinde de terör örgütünün devletleşme sürecine girebileceği kaygısını duymaktadır.” Milli Savunma Bakanı’nın 'Gerekirse biz güvenlikli bölgeyi kendimiz oluştururuz' çıkışını da hatırlatan Paçacı, “Onlarca bölgesel ve küresel aktörün cirit attığı, 15 bin kilometre kare gibi geniş bir bölgede, bunun mümkün olup olmayacağı sorusu da bir başka endişe kaynağımızdır" dedi. (DUVAR)