İYİ Partili Türkkan'dan 'Meslek Kanunu' tepkisi: Vebali taşıyamazsınız

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu eleştirdi. Türkkan teklifin kabulü halinde "Bundan sonraki nesillerden hayır beklemeyin" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, görüşmeleri sürmekte olan Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı.

Konuşmasında kanuna karşı çıkacaklarını belirten Türkkan, “Burada bu kanunun görüşülmesi için, bir an önce çıkması için çok ciddi bir efor sarf ediyor iktidar. Arkadaşlar, dışarıda bu kanun çıkmasın diye dayak yiyen, sopa yiyen öğretmenlerin ahı hepimizi tutar onu buradan söylemek istiyorum" dedi.

'ÖĞRETMENLERİ BU NOKTAYA GETİRİRSENİZ SONRAKİ NESİLLERDEN HAYIR BEKLEMEYİN'

Türkkan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Bu kanun bir an önce çıkacak da ne olacak? Öğretmenlerin hayatını mı düzeltecek, özlük haklarını mı düzeltecek, öğretmenlere saygınlık mı gelecek? Geldiğimiz bu nokta nasıl bir nokta? Öğretmenliğin saygınlığı yerlerde sürünüyor, öğretmenlik mesleği adeta tart edilmiş toplumdan, öğretmenin özlük hakları, saygınlığı yok edilmiş. Şimdi, biz, burada 'Mevcut öğretmenleri öğretmenlikten nasıl atarız?' diye onun uğraşısını veriyoruz. Bunları nasıl bu öğretmenlik mesleğinden yok ederiz, dışarı atarız ki yerine cemaat mensubu olan, cemaate mürit olan öğretmenleri getiririz. Bu çocukların yetişmesi için büyük emeği olan bu öğretmenleri, bu noktaya getirirseniz bundan sonraki nesillerden hayır beklemeyin. O nesillere yazık edersiniz, bunun da vebalini taşıyamazsınız, taşıyamayız. O yüzden sonuna kadar direnmeye devam.”