'İYİ Parti'yi ilk duyan ne dedi?
Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'yi seçmene sorduk. İşte yeni partinin yarattığı ilk çağrışımlar...
DUVAR - Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti bugün resmen başvurusunu yaparak çalışmalarına başladı. Peki 'İYİ Parti' adını duyanların ilk izlenimleri ne oldu? Yeni parti hakkında ne düşünüyorlar? Gazete Duvar muhabirlerinin aktardığı ilk izlenimler şöyle:
Mahmut Bozarslan (Gazeteci): Komik olmuş...
Beyhan Göbel (Ev hanımı): Birinin sıkıntıya düştüğü dönemde diğeri alternatif gibi görünüyor. Ama 'yok aslında birbirinden farkı' deriz ya işte aynı öyle..
Aslan Sezer (Grafiker): İYİ Parti'den yeni bir şey çıkmayacak eskisini biliyoruz çünkü...
Dara Porxelek (Gazeteci): İYİ parti = Vizyonsuzluk.
Ferat Mehmetoğlu (Gazeteci): İyi onlar ise AKP ve MHP'den hangisi kötü hangisi çirkin?
Mahmut Oral (Gazeteci): Kurucular kurulunda bölgeden hiç kimsenin olmaması tam olarak kapsayıcı olmamış. Evet Urfa ve Van’dan bazı kişiler var ama o sorun Kürt sorunuysa Diyarbakır’dan, Şırnak’tan neden kimse yoktu?
Yakup İmre (Editör): Yeni ismi oldukça basit buldum. Beklenen etkiyi yaratamayacağını düşündüm. İsmi partinin plan ve projelerini yeterli güçte anlatmıyor ve logoyu da beğenmedim. Bir parti ismi veya logosuna benzetemedim.
Deniz Tunçel (Öğrenci): 'İyi' çok öznel bir kavram... 'İyi'nin ölçütünü kim belirler? Demek ki böyle belirsizliklerle hiçbir şey söylemeyen bir parti olacak. "İyi" süper, güneş, çiçekler...,
Koray Gök (Öğrenci): Bence 'iyi' isimli parti taraflı bir partidir. Bu isimde bir parti sadece kurucu zümrenin "iyi" algısını temsil eder. Herkesin sesi olamaz. Parti ismi gereği insanların iyi anlayışını sömürmeye açık kılar.
Alkan Uçarsu (Muhabir): İYİ Parti'nin ismini ilk duyduğumda şaşırdım. Türkiye'de alışkın olmadığımız bir biçim. Başta 'İYİ'nin bir kısaltma olduğunu düşündüm. Olmadığını öğrenince ismi kafamda bir yere oturtamadım. Elbette profesyonelce isim ve logo üzerine çalışılmıştır, bir alt metni, dayandığı temeller vardır. İlk bakışta bu alt metne dair çıkarım yapmak isterdim ancak pek öyle olmadı.
Hilal Altıntop (Esnaf): Partinin ismi çiğ bir izlenim yarattı bende. Üzerine düşünülmemiş bir isim ve ciddi anlamda kitleleri kapsayabileceğini düşünmüyorum.
Nazım Fayık (Yönetmen Yardımcısı): Kayı boyunu çağrıştıran tarihsel armaya gönderme yapan bir isim belirlemişler. "Şeklimizi çizelim ve sonrasında altını doldururuz" çabası var gibi. Ne kadar karşılığı olacağı ayrı bir tartışma konusu.
Zülal Koçer (Gazeteci): İYİ Parti diye ismi koyup Türkiye'de yeni bir şey yapacaklarını sanıyorlar. Ülke isimle değişmiyor. İYİ Parti'nin tüzüğünde ülkenin en katmerli sorunundan, "Doğu ve Güneydoğu" diye bahsediliyor. Ama bir şeyin adını koymadan onu değiştiremezsiniz. Adını dahi koymaktan imtina ettikleri bir sorunu çözmelerini beklemiyoruz.
Sibel İlkin (Yayıncı): Bana yüzeysel geldi. Fazla düşünülmemiş.
Ogün Işık (Öğrenci): İYİ Parti adı ciddiyetsiz geldi bana. Medyada bu kadar yer bulan, dile getirilen ve birçok insanın umut bağladığı bir parti için çok basit ve sıradan bir isim. 'İYİ Parti' ismini duyunca, eski partisinden ayrılıp yüzde bir, yüzde iki oy potansiyeli olan bir parti havası aldım. 15 yıldır Türkiye'yi yöneten partiye alternatif olarak sunulan bir parti isminden çok uzak buluyorum.
Bahadır Öz (Öğrenci): İsim, logo, slogan... Her biri oldubittiye getirilmiş izlenimi veriyor. Seçmeni oy vermeye değil, kaliteli bir tatil köyüne davet ediyorlar sanki. Gönülleri hoş eden söylemden ziyade çarpıcı, anlam derinliğine sahip mesajlar ileten bir çalışma beklerdim. (HABER MERKEZİ)