İzmir Barosu'ndan 'savunma yürüyüşü': Yargı bağımsızlığını savunacağız

İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla “Savunma Yürüyüşü” düzenledi. Avukatlar, " Yargı bağımsızlığını savunacağız" dedi.

Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla “Savunma Yürüyüşü” düzenledi. Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önünde toplanan avukatlar, "Çoklu baroya hayır, avukatlara saldırılar engellensin, işçi avukatlık kanunla düzenlensin savunma yürüyor" yazılı pankart taşıyarak Adliye Ek Bina önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık "Savunma susmadı, susmayacak” sloganları atıldı. Avukatlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatlara tek binanın çok görüldüğünü söyledi.

'YARGI BAĞIMSIZLIĞINDAN SÖZ EDİLEMEZ'

Adli yardım ve CMK ücretlerinin 3-5 ay geç ödendiğini belirten Yücel, kendi yandaşlarına gecikme olmazken avukata gelince “bütçede ödenek kalmadı” denildiğini vurguladı. Cumhuriyet savcılarına, içişleri bakanlarının talimat verdiği, Cumhurbaşkanının “kararı tanımıyoruz” dediği bir ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemeyeceğini vurgulayan Yücel, “Hakim, savcılar ve yurttaşlar için de yargı bağımsızlığını savunacağız. İstediler ki savunmasız bir ülke olsun. Doğruları söyleyenleri asla istemediler. Tarih karar verenleri değil savunma yapanları yazar. Bu ülkeyi her ileri götüren adımda avukatların izi vardır. Bir gün bütün bu sorunların olmadığı 5 Nisanları hep beraber kutlayacağız. O güne kadar mücadeleye devam" diye konuştu. (DUVAR)