İzmir Barosu'ndan sokak hayvanları için beslenme üniteleri

İzmir Barosu, sokak hayvanları için adliyelerin çevresine beslenme üniteleri yerleştirdi.

Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, adliyelerin çevresine sokak hayvanları için beslenme üniteleri koydu. İlk ünitenin yerleştirildiği Bölge Adliye Mahkemesi önünde yapılan açıklamada “Her gün yolumuzun kesiştiği bu hayvanların yaşama şartlarını iyileştirmek bizim için önemli bir adımdı. Ancak hukukçu ve hayvansever kimliğimizle bunun küçük bir adım olduğunun da bilincindeyiz” denildi.

Basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Hayvan Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmazer, "İzmir Barosu ve İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak, her günümüzün geçtiği adliye ve baro çevresine yaşam mücadelesi veren hayvan dostlarımızın her daim yanında olduğumuzu hatırlatmak ve onlar için beslenme noktaları yerleştirmek üzere buluştuk" dedi.

'HER TÜRLÜ ŞİDDET KABAHAT OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR'

"Öncelikle her gün yolumuzun kesiştiği bu hayvanların yaşama şartlarını iyileştirmek bizim için önemli bir adımdı. Ancak hukukçu ve hayvansever kimliğimizle bunun küçük bir adım olduğunun da bilincindeyiz" diyen Yılmazer, şöyle devam etti:

"Ülkemizde hayvan hakları konusundaki yasa çalışmaları bugüne kadar bir seçim vaadi olmaktan öteye geçememiştir. Bu nedenle, sadece sokak hayvanlarının değil, her türlü iş alanında kullanılan, sahipli sahipsiz tüm hayvanların yaşam koşulları günden güne kötüleşmiş, hayvanlara şiddet kötü muamele ve bunun gibi içimizi yakan haberler artmaya devam etmiştir. Bunun başlıca nedeni, seçim kazanma kapısı olarak görülen Hayvan Hakları Yasası’nın bir türlü istenen düzeyde hazırlanamaması ve yürürlüğe konmamasıdır. Verilen/verilemeyen cezalar insanlara dahi şiddeti önlemekte yetersiz kalmaktadır. Öte yandan, modern bir hukuk sistemine yakışmayacak şekilde, hayvanlar ülkemizde mal olarak görülmekte ve savunmasız bu canlılara verilen her türlü zarar, gösterilen her türlü şiddet kabahat olarak değerlendirilmekte olup, yapanlara karşı ancak para cezasına hükmedilmektedir."

'KATKI SUNMAK İSTEYEN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI ARAMIZA BEKLİYORUZ'

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun barınaklara ziyaretler yaptığını aktaran Yılmazer, "Bu ziyaretlerde de çeşitli problemlerle karşılaşılmış, hem hayvan dostlarımız hem de veteriner arkadaşlarımızın sorunları birebir tespit edilmiştir" dedi.

Çalıştay düzenlemek için hazırlıkları sürdüklerini dile getiren Özgür Yılmazer, "Hayvan Hakları komisyonu olarak bir yandan mevcut yasaların elverdiği ölçüde hayvanları korumak için elimizden geleni yaparken bir yandan da yasa ve çalıştay çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda katkı sunmak isteyen tüm meslektaşlarımızı aramıza bekliyor; kurmuş olduğumuz besleme noktalarının mamasız kalmaması için öncelikle meslektaşlarımızın, adliye personelinin ve vatandaşlarımızın baromuzu yalnız bırakmamasını temenni ediyoruz" diye konuştu.