İzmir Büyükşehir'den kahvecilere 1250 TL destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kahvehanecilere nakdi destek kararı meclis üyelerinden kabul gördü. 699 kahveciye 1250'şer TL nakdi destek yapılacak.

Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe, Hukuk, Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları'nda görüşülen kahvehanecilere destekle ilgili madde oybirliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi'nde yapılacak oylama sonrası kent sınırları içindeki 699 kahveci esnafına 1250'şer TL nakdi destek yapılacak. İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerine teşekkür ederken, hükümeti acilen önlem almaya çağırdı.

'DEVLETİN 5 BİN TL DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL'

Kırdı, "Pandemi döneminde büyük sıkıntılar çektik, halen de çekiyoruz. İntihar eden esnaf arkadaşlarımız var. Böylesine bir sıkıntılı dönem içinde bize katkı sağlayan, bir nebze olsun esnafın yanında olduklarını hissettiren büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. 12 aydır kapalı olduğumuz dönem içinde devletimizin bize sağladığı 5 bin TL'lik destek yeterli değil. Kapalı olduğumuz 12 aylık dönemin sadece 1 aylık dönemini karşılayacak miktarda bu destek. Önümüzde ramazan ayı var. Tekrardan 1 ay daha işletmelerimiz kapanacak. Bir an önce maddi desteklerin çoğaltılması ve acil tedbirler alınmasını istiyoruz" diye konuştu. (ANKA)