İzmir Dayanışma Akademisi yeni döneme başladı: Seminer, atölye ve söyleşiler devam edecek

İzmir Dayanışma Akademisi (İDA), 14 Ekim'de düzenlediği açılış dersi ile yeni döneme başladığını duyurdu. Pandemide ara verilen seminer, atölye ve söyleşilere devam edileceği belirtildi.

Abone ol

İZMİR - 2017’den bu yana özgür üniversite ve bilginin toplumsallaşması adına alternatif bir akademi arayışında olan İzmir Dayanışma ve Bilimsel Araştırma Derneği; bilinen adıyla İzmir Dayanışma Akademisi (İDA), 14 Ekim'de TMMOB Mimarlar Odası İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlediği açılış dersi ile yeni döneme başladığını duyurdu.

Melda Yaman’ın “Kapitalizmin Krizi ve Kadın Emeği”, Cem Terzi’nin “Ya Özgür ve Demokratik Üniversite ya Barbarlık” adlı sunumlarla yer aldığı etkinlikte, pandemide ara verilen seminer, atölye ve söyleşilere devam edileceği belirtildi.

BARIŞ AKADEMİSYENLERİ DE YER ALIYOR

26 Ekim’de Şebnem Oğuz tarafından çevrimiçi olarak 5 hafta verilecek “Devlet ve Otoriterleşme Kuramları” seminerini, Kasım ve Aralık ayında yüz yüze veya çevrimiçi yapılacak bir dizi seminer ve atölye takip edecek. Ayrıca “Nahoş Cinayet: Suç Edebiyatı” ve “Olası Dünyalar: Bilimkurgu Edebiyatı” kitap kulüpleri ile her ayın ilk Cuma günü yapılacak İDA Buluşmaları da program da yer alıyor. Aralarında kürsüsünü kaybetse de inatla üretmeye devam eden Barış Akademisyenlerinin de bulunduğu ilk dönem seminer ve atölye çalışmalarının içeriğinde şunlar yer alıyor;

Melek Göregenli, “Siyaset Psikolojisi”

Melda Yaman, “Kapitalist Kriz, Toplumsal Yeniden Üretim ve Kadın Emeği”

Maya Arıkanlı, “Kır ve Kent Direnişleri”

Erkan Serçe, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Modernleşme”

Onur Gülbudak, “Ebeveynlik Krizi”

Aydın Arı, “Ekonomi Okumaları Atölyesi”

Hakan Arslan, “Resim Okuma Atölyesi”

Ufuk Tambaş, “Sinema Atölyesi”

İkinci dönemine Eser Köker’in vereceği “Feminist Biyografi” semineriyle devam edecek olan İzmir Dayanışma Akademisi’nin hazırladığı programlara şu adresten ulaşılarak kayıt yaptırılabilir;

https://izmirdayanismaakademisi.org/