İzmir esnafı: 'Elektrik kabloları sokak hayvanlarını da öldürdü'

İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan denetimsiz kabloların defalarca şikayet edildiği, sokak hayvanlarının da akıma kapılarak öldüğü gündeme geldi.

Abone ol

DUVAR- Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İzmir'de iki kişinin ölümü ile sonuçlanan elektrik akımı felaketinin çevre esnafı tarafından pek çok kez şikayet edildiğini, yerel gazetelere haber yaptırıldığını ancak hiç bir önlem alınmadığını belirtti. Gediz Elektriğin şikayetlere  rağmen önlem almadığını kaydeden çevre esnafı, pek çok sokak hayvanının da akıma kapılarak öldüğünü anlattı. Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Dükkanları olay yerinde bulunan dört esnaf, gelmekte olan bu felaketi defalarca Gediz Elektrik’e haber verdiler. Hatta bir yerel gazeteye haber yaptırdılar. Sokak hayvanlarının elektrik akımına kapılarak ölmesine şahit oldular.

Ersin Eren Çavga, şunları söylüyor:

‘5-6 sene kadar önce yağmur yağdığında kaldırımda dumanlar çıktı. Elektrik kaçağı olabileceği gerekçesiyle Gediz’e bildirdik. Çok geç geldiler. Çalışma yapmadan elektrik sıkıntısı olmadığını söyleyerek gittiler. Ancak yağmur yağdığı zaman kaldırımdan duman çıkmaya devam etti. Birkaç sokak hayvanının akıma kapıldığına şahit oldum.’

Çavga, durumu Ege Telgraf Gazetesi’ne bildirdiğini kaydediyor. Gazetenin 19 Ocak 2019’da ‘Çözüm için illa biri mi ölmeli’ başlıklı haber yaptığını ifade ediyor. Gediz Elektrik’in duman çıkan yeri kazdığını, kabloları değiştirip gittiğini vurguluyor. Yine sonuç elde edemediklerini belirterek,’Tekrar tekrar Gediz’e ilettim. Çalışma yapılmadı’ diyor.

Yedi-sekiz kadar ay önce İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin mazgal yerleştirdiğini, bu sefer yağmur yağınca mazgaldan duman geldiğini anlatıyor. Yine Gediz’e ihbarda bulunduğunu, görevlilerin 4 Ocak 2024’te geldiğini, kaldırımı kazıp gittiklerini belirtiyor.

Çavga, şöyle devam ediyor:

‘Gerek vatandaşlara gerek sokak hayvanlarına zarar gelmesinden endişe ettiğim için defalarca şikayet ettim. Kaç sefer ettiğimi hatırlamıyorum. Esnaf arkadaşlar da etti. Onca şikayete rağmen sorun giderilemedi.’

Beş altı yıldır tekrar ediyor

Ufak, sorunun beş - altı yıldır ara ara tekrar ettiğini savunarak, şöyle diyor:

‘Mazgallardan, yağmur yağdığı zamanlar duman çıktığı oluyordu. Bunu gören esnaflar da vardır. Yağmurdan sonra ara sıra sokak hayvanları akıma kapıldığı zamanlar olmuştur.’

Kamil Alan ‘Burada yıllardan beri elektrik kaçağı olduğunu biliyorum. Birkaç sefer sokak hayvanlarının akıma kapıldığına, her yağmur yağdığında kaldırımdan ve mazgallardan duman çıktığına şahit oldum’ diyor.

Nurullah Özer ‘İki üç ay önce elektrik akımının olduğu yerden duman çıktığını gördüm. Kablo yanığı kokusu geliyordu’ şeklinde konuşuyor."

(HABER MERKEZİ)