İzmir'de acil servis doktoru darbedildi

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi'nde görevli doktor İ.S., bir hasta ve yakınının saldırısına uğradı. Saldırı sonrası kafa travması geçiren doktor İ.S.'nin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'de Gaziemir Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktor İ.S.'nin bir hasta ve yakını tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradığı belirtildi.

Doktor, İ.S.'nin saldırı sonrası kafa travması geçirdiği, tedavisinin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi.

'YERDE SÜRÜKLEDİLER'

Olaya ilişkin İzmir Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Gaziemir Devlet Hastanesi acil servisinde görevli bir meslektaşımız, acil serviste önce sözlü saldırıya (hakaret) maruz kalmıştır. Olayın ardından beyaz kod verilmiştir. Beyaz kod verilmesinden sonra hastaneden ayrılan kişiler, tekrar hastaneye dönmüş, meslektaşımıza bu defa fiili saldırıda bulunmuştur. Saldırganlar, meslektaşımızı saçından tutarak yerde sürüklemiş ve darbetmiştir. Kafa travması geçiren meslektaşımızın tedavisi halen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam etmektedir" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Odamız Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Odamız Avukatı Mithat Kara, meslektaşımızla görüşerek Odamızın desteğini paylaşmış, hukuki ve idari süreçler konusunda bilgilendirme yapmıştır. Saldırganlar hakkında en ağır ceza hükümlerinin uygulanması konusunda hukuki sürecin takipçiyiz. Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilecektir. Ülkemizdeki şiddet sarmalının, her geçen gün yeni bir yansıması ortaya çıkmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmemesi ve caydırıcı yaptırımlar getirilmemesi bir tercihtir. Şiddetin önlenmesi için gerçekçi bir irade ortaya koymayan yöneticiler, tercihini hekimlerin şiddete uğramasına göz yumarak göstermektedir. Hekimler için bıçak kemiğe dayanmıştır. Hekimler, şiddet altında mesleğini devam ettirmek istemiyor. Hekimler, şiddetin mağduru olmak istemiyor."

(ANKA HABER AJANSI)