İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nun yerine iki aday

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerine CHP'nin masasında iki isim olduğu belirtiliyor. Kocaoğlu, yerel seçimde yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlere 6 ay kala parti kulisleri hareketlendi. Mart ayındaki seçimde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerine gösterilecek aday da merak konusu oldu. Parti kulislerine göre, genel merkezin masasında bir çok isim var. Yine iddialara göre, adaylar arasında ön plana çıkanlardan biri Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir diğeri ise CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır.

CHP Genel Merkezi'nin, her iki isim üzerinde de durduğu öne sürülüyor. Parti kulislerinde, parti dışından isimlerin de aday gösterilebileceği de ifade ediliyor. O isimlerden biri Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya Ösen. Ösen, her seçimde adının gündeme geldiğini ancak adaylık konusunda bir düşüncesinin olmadığını açıkladı. Seda Kaya Ösen "Benim şuanda bu yönde bir düşüncem yok. Halihazırda devam eden görevlerim var. Elimden geldiğince sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerimi yürüteceğim. Ayrıca bu yönde bir teklif gelmedi. Adımın kulislerde geçmesi de ilginç. Sanırım yalnızca ortaya isim atmak için adım gündeme geliyor. Çok fazla üzerinde durulacak bir şey değil. Böyle bir talebim yok. Bu yönde bir görüşmem de olmadı" dedi.

SINDIR: BİLMEM

Kulislerde adı yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise afaki şeylerle konuşmak istemediğini belirtti. "Genel Merkez ile bu konuda bir görüşme yaptınız mı" sorusuna, Sındır, "Bilmem" karşılığını verdi.

Parti kulislerindeki iddialardan bir diğeri ise AK Parti'nin İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'i aday göstermesi halinde, iş dünyasına yakın birinin aday gösterilebileceği yönünde.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, parti genel merkezine, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i önereceği de ileri sürüldü.

(İZMİR-DHA)