İzmir'de deniz ve kara birleşti!

İzmir'de lodos nedeniyle deniz seferlerinde aksamalar yaşandı. İzmir'de ise şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle deniz ve karar birleşti. Fırtına nedeniyle ağaçlar gece saatlerinde devrildi, Aliağa'da bir yük gemisi karaya oturdu.

Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde etkisi olan fırtına yağışlı hava, en çok İstanbul ve İzmir'de etkili oldu. İzmir'de sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı, ağaçlar devrildi. Kordon'da ise deniz ve kara birleşti. İstanbul'da dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.

İzmir’de şiddetli rüzgar nedeniyle Konak Belediyesi’nin yılbaşı süslemeleri için yaptığı kemer devrildi. Kemerin gece devrilmesi olası bir faciayı önledi.

Konak Belediyesi zabıta ekipleri, kemerin etrafına güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Öte yandan şiddetli rüzgardan deniz ulaşımı da etkilendi. İZDENİZ olumsuz hava şartları nedeniyle seferlerin iptal edildiği duyurdu.

İZDENİZ’den yapılan açıklamada “Sayın yolcularımız, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle tüm yolcu ve araba vapuru seferleri geçici süre iptal edilmiştir" denildi.

Karaya oturan geminin hurdaya gönderileceği öğrenildi.

ALİAĞA'DA, GEMİ KARAYA OTURDU

Sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak ve zaman zaman hızı 100 kilometreyi bulan fırtınada, Aliağa'da yük gemisi sürüklendi. Türk bayraklı, 'M/V Sinan Nabioğlu' isimli, 10 metre genişliğinde ve 60 metre uzunluğundaki yük gemisi, Nemrut Limanı'nda sabah saatlerinde karaya oturdu. Hurdaya gideceği açıklanan gemide personel bulunmadığı açıklandı. (İZMİR/DHA)