İzmir'de doktora saldırı: Yumruk atıp bıçak çekti

Bebeğini hastaneye getiren S.K. beyin ve sinir cerrahisi servisinde asistan doktor Emre Arslan'ı darp etti. Arslan, saldırgandan şikayetçi olurken polis olay yerinden kaçan S.K. için çalışma başlattı.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Konak ilçesinde S.K. isimli erkek, asistan doktor Emre Arslan'a yumruk atıp bıçak çekti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne çocuğunu getiren S.K. olay sonrası, bebeğini ve eşini de alarak hastaneden kaçtı. 

Olay, saat 08.00 sıralarında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, S.K., eşiyle birlikte gece saatlerinde 1 aylık bebeğini hastanenin çocuk acil servisine getirdi. Doktorlar S.K.'nin bebeğini hastanenin beyin ve sinir cerrahisi servisine sevk etti. Bebeğin tetkik sonuçlarını inceleyen beyin ve sinir cerrahisi servisinde görevli asistan doktor Emre Arslan, bebek için 6 saatlik klinik gözlem önerdiğini belirtip, S.K.'ye acil serviste beklemelerini söyledi.

SALDIRGANDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Asistan doktor Emre Arslan

Gözlem altında tutulan bebeği ile acil serviste bekleyen S.K., bir süre sonra doktor Arslan'ın odasının bulunduğu kata çıkıp kapısını yumruklamaya başladı. S.K., kapıyı neden yumrukladığını soran doktor Arslan'a önce yumruk attı, ardından da bıçak çekti. S.K. servisteki diğer sağlık çalışanlarının ve vatandaşların araya girmesiyle acil servisteki bebeğini ve eşini de alıp olay yerinden kaçtı. Arslan kendisini yumruklayan ve bıçak çeken S.K.'den şikayetçi oldu.

Yaşadığı olayı anlatan asistan doktor Arslan, "Hasta gelip odamın kapısını yumrukladı. Ben de kapıyı açıp ne olduğunu sordum. Şahıs, 'Çocuğuma siz mi bakıyorsunuz? Neden bakmadınız?' diye yüksek bir ses tonuyla sordu. Bebeğin filmlerine baktığımı, işlemleri yaptığımı söyledim ancak bağırmaya ve küfretmeye devam etti. Ben de odamın kapısını kapatıp içeri girdim. Tekrar odamın kapısını yumruklamaya başlayınca kapıyı açtım ve 'Ne diyorsun? Ne istiyorsun?' dedim. Şahıs yüzüme yumruk atıp, bıçak çekti. Oradaki insanlar araya girdi. Ben de olay büyümesin diye yoğun bakım tarafına geçtim" dedi.

Polis, olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.(DHA)