'İzmir'de hasarlı hastaneler tahliye edildi' iddiasına yalanlama

Deprem nedeniyle hasar gören dört hastanenin tahliye edildiği iddiası yalanlandı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin ana binasında kolonlarda meydana gelen hasar nedeniyle sadece ana bina boşaltıldı ama oradaki hastalar ek bina olan kadın doğum binasına taşındı" denildi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'de depremden hasar gören dört hastanenin tahliye edildiği iddia edildi. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ile Bozyaka Hastanesi’nde kolonların patladığı, bu iki  hastane ile Torbalı Devlet Hastanesi ve Alsancak Hastanesi boşaltıldığı öne sürüldü. 

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin tahliye anı görüntülendi.

BBC Türkçe'den Fundanur Öztürk'e İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, dört hastanenin tahliye edildiği iddialarını yalanladı. 

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin ana binasının hasar nedeniyle tahliye edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

“Dört hastanenin tahliye edildiği iddiaları gerçek değil. Sadece Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin ana binasında kolonlarda meydana gelen hasar nedeniyle sadece ana bina boşaltıldı ama oradaki hastalar ek bina olan kadın doğum binasına taşındı. Onun dışında hiçbir kamu hastanesinde herhangi bir tahliye söz konusu değil.” (HABER MERKEZİ)