İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin yargılama başladı

Alsancak’ta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesine ilişkin 42 sanık hakkında açılan dava görülmeye başlandı.

Abone ol

İZMİR – İzmir Alsancak’ta 12 Temmuz günü meydana gelen sağanak yağış sonrası su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesine ilişkin açılan dava görülmeye başlandı.

Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu 13 sanığın bulunduğu toplam 42 sanık hakim karşısına çıktı. Öktemay ve Deniz’in yakınlarının yanı sıra KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da duruşmaya katıldı.

TUTUKLU SANIKLARIN İFADELERİ İLE BAŞLADI

13 tutuklu sanığın ifadeleri ile başlan duruşmada ifadesi alınan tutuklu İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış Koç, olayın GDZ Elektrik’in sorunları kalıcı olarak çözmemesi nedeniyle meydana geldiğini ifade etti. Olayın sorumluluğunun aceleyle birilerine yüklenmesi amacıyla tutuklandığını dile getiren Koç, esnafların olay öncesinde de GDZ Elektrik'e şikayetleri olduğunu belirtti. Hakkındaki kararın gerekçelendirilmediğini belirten Koç, tutuklanmasının kamuya ne gibi bir fayda sağlayacağını anlamadığını söyledi. Ölümlerin suda boğulma sonucu değil elektrik çarpması sonucu yaşandığını da hatırlatan Koç, sağlık sorunlarına da dikkat çekerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.

13 tutuklu sanıktan 4’ünün ifadesi sonrası duruşmaya ara verildi.

Ne olmuştu?

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Alsancak semtinde 12 Temmuz'da yaşanan sağanak yağışta yolun karşısına geçmek isteyen Özge Ceren Deniz su birikintisine basarak elektrik akımına kapılmış, ona yardım etmek isteyen çalışan İnanç Öktemay da elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 48 şüpheli yakalanırken, 14'ü tutuklanmış, 1 kişi itiraz sonrası serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından gözaltına alınan 10 kişiden Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve bu kurumun eski genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nun da bulunduğu 8'inin yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına, 2'sine ise ev hapsi verilmesine karar verilmişti.

(HABER MERKEZİ)