İzmir'de KDP protestosuna müdahale: Çok sayıda gözaltı var

İzmir'de KDP'nin saldırılarını protesto etmek isteyenlere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken milletvekilleri de darp edildi.

Abone ol

İZMİR- İzmir'de Barış Anneleri İnisiyatifi, Ege Tuhay-Der, DBP ve TJA, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması düzenlemek istedi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Burcugül Çubuk, Ceylan Akça, Yılmaz Hun'un da bulunduğu gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Müdahale esnasında abluka altına alınan milletvekilleri de darp edildi.

Yaşananlara tepki gösteren Yeşil Sol Parti Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit "Kürt halkının kazanımlarını engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek. Gerekirse öldürün. İşkence meşrulaşmış, hukuksuzluk meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Ne kadar seviyormuşsunuz KDP'yi. Kürt halkını engelleyemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı. (DUVAR)