İzmir'de sağlık emekçilerinden ‘vergide adalet’ eylemi

Sağlık Emekçileri Sendikası ve İzmir Tabip Odası, Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi önünde ‘vergide adalet’ talebiyle ortak açıklama yaptı.

Abone ol

DUVAR - Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve İzmir Tabip Odası, vergide adalet eylemlerinin 28. haftasında Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi önünde ortak açıklama yaptı.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel, vergide adalet sorunun sadece hekimlerin değil tüm çalışanların sorunu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Maaşımızın büyük bölümü vergi olarak kesiliyor. Aylar geçtikçe daha az geliri olan, ekonomi şartlarının daha zorlandığı bir ortamda yaşam mücadelesi, geçim mücadelesi veriyoruz. Tek derdimiz, vergi mi? Tabii ki değil. Ama canımızı yakmaya devam ediyor. Yaşamın bütün alanında, her alanında adalet istiyoruz."

SES İş Yeri Temsilcisi Mustafa Çoban, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergide adalete ilişkin sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Emeğiyle geçinmeye çalışan, enflasyonun ve ekonomik krizin yükü altında ezilen tüm ücretliler, sabit gelirliler için vergide ve gelirde adalet istiyoruz. 15 Eylül de aldığımız ücret, yapılan enflasyon fark artışına rağmen bu yılın ocak ayında aldığımız ücretin altında kaldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Vergide adaleti sağlayacağız’ demesinden sonra ücretlilerden yapılan vergi kesintileri devam ediyor."