İzmir'de sahte içkiden 6 kişi daha öldü

İzmir'de metil alkol zehirlenmesiyle bugün 6 kişi daha öldü. 9 Ekim'den bu yana sahte içkiden ölenlerin sayısı 29'a yükseldi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'de sahte içkiden zehirlenerek ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi. 9 Ekim'den bu yana hastaneye başvuran 18 kişinin ise tedavisi sürüyor.

Metil alkol zehirlenmesiyle hastaneye kaldırılan 6 kişinin daha ölmesiyle  Türkiye'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 29'a yükseldi.

İzmir'de gözaltına alınan kişi sayısı ise 12'ye ulaştı. 

BODRUM'DA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan iki kişi vefat etti. İlçenin Çömlekçi mahallesindeki iki ayrı olayda, alkol zehirlenmesi şüphesiyle Semran B. (66) özel bir hastaneye, İbrahim Y. (74) ise Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Semran B. de İbrahim Y. de kurtarılamadı. 

Cenazeleri otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderilen bu iki kişinin de sahte içki nedeniyle öldükleri şüphesi üzerinde duran güvenlik güçlerinin çalışmaları sürüyor. 

NE OLMUŞTU?

İzmir'de 9 Ekim'de sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen 18 kişi kentteki hastanelere başvurmuştu. Hastaneye kaldırılanlardan 6'sı önceki gün, 4'ü dün yaşamını yitirmişti. 

Mersin'de ise sahte içkiden zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran 13 kişiden 5'i, Kırıkkale'de 7 kişi vefat etmişti.

İstanbul'da da 36 yaşında bir avukat  bir iş yerinden satın aldığı metil alkol ile sahte içki yapıp içtikten sonra zehirlenerek ölmüştü. (AA-HABER MERKEZİ)