İzmir’in Mavi Bayraklı plaj sayısı 64 oldu

Bu yıl 40 halk plajında mavi bayrak ödülünü koruyan İzmir’de toplam mavi bayraklı plaj sayısı 64 oldu. Mavi bayrakların dalgalanacağı marina sayısı da 4’ten 6’ya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Uluslararası Mavi Bayrak jürisi geçtiğimiz günlerde Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çevre yatırımları ve Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi’nin çalışmaları ile 40 halk plajında mavi bayrak dalgalanan İzmir, bu sayıyı korumaya devam etti. Antalya ve Muğla’nın ardından mavi bayrak ödüllü plaj sayısında Türkiye üçüncüsü olan İzmir’de mavi bayrak ödüllü plaj sayısı 64 oldu. Ayrıca, bir önceki yıla göre mavi bayrak ödülü alan marina sayısı 4’ten 6’ya yükseldi. İzmir Körfezi'ndeki tek marina olma özelliğini taşıyan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın kullanımına sunulan İzmir Marina’da mavi bayrak dalgalanmaya devam ediyor.

'MAVİ BAYRAK DALGALANAN PLAJLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Dünyanın 49 ülkesinde uygulanan Mavi Bayrak Programının, turizm sektöründe plaj ve marinalara verilen çok önemli uluslararası bir çevre ödülü olduğunu aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir bir deniz kenti. Türkiye’nin en güzel plajlarına ev sahipliği yapan güzel kentimizin denizini, Körfezi’ni, doğasını korumak ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak en önemli görevimiz. Bunun için yatırımlarımız, projelerimiz sürüyor. Mavi bayrak dalgalanan plajlarımızla gurur duyuyoruz. Deniz turizmine önemli katkılar sağlayan mavi bayraklı plajlarımızın sayısını daha da artırmak için gereken tüm çalışmaları özenle yürüteceğiz” dedi.