İzzeddin el-Kassam Tugayları: İsrail'in kara saldırısına karşı yeni seçenekleri düşündük

İzzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Düşman, Gazze'ye karadan saldırmaya cüret ederse büyük kayıplar verecek" dedi.

Abone ol

DUVAR - Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in saldırıyı artıracakları açıklaması ve Gazze Şeridi çevresindeki tank hareketliliğinin ardından açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bant kaydından konuşma yapan Ebu Ubeyde, "Aksa Tufanı savaşının, Filistinli grupları birleştiren 2021'deki Kudüs'ün Kılıcı operasyonunun bittiği yerden başladığını" söyledi.

İsrail'in saldırılarının yoğunluğunu artıracakları açıklamalarının kendilerini yeni seçenekler üzerinde düşünmeye ittiğini belirten Ebu Ubeyde, "Düşman, Gazze'ye karadan saldırmaya cüret ederse büyük kayıplar verecek" dedi.

'SALDIRIYA KATILACAK GÜÇLERİ GİZLİLİK İÇİNDE EĞİTTİK'

Saldırı öncesi yapılan hazırlıklara da değinen Ebu Ubeyde, "Saldırıya katılacak güçlerin eğitilmesi için yoğun bir plan yaptık. Eğitimlerin gizli kalması konusunda hassas davrandık. 3 bin askerin savaş, 1500 askerin de destek operasyonlarına katılması için plan yaptık. İsrail'in Gazze tümenini yok etmek için 10 askeri müdahale noktasına ek olarak 15 noktadan saldırdık" diye konuştu.

"Çatışmaların gidişatını kontrol altında tuttuklarını ve savunma alanındaki hazırlıklarının yeterli olduğunu" savunan Ebu Ubeyde, "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları saldırı kapsamında, İsrail'in Gazze Tümeni'nin 3 bin 500 roketle hedef alındıklarını aktardı.

Mescid-i Aksa, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilere seslenen Ebu Ubeyde, "Mescid-i Aksa için savaştıklarını, esirlerle ilgili ellerindeki kartların da onların özgürlüğe kavuşmasını sağlayacağını" söyledi.

Kudüs’ün Kılıcı operasyonunda ne olmuştu?

2021 yılında işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi ve İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları nedeniyle bölgede gerilim kentteki gerilimi tırmandırmıştı.

İsrail polisi, 7 Mayıs 2021'de yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, 205 Filistinli yaralanmıştı.

10 Mayıs gününde ise sağcı Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldıran İsrail polisi, 331 kişiyi yaralamıştı.

İsrail'in Gazze'ye saldırısında 9'u çocuk 20 Filistinlinin ölmesi, 95 kişinin yaralanmasının ardından, Gazze'de El-Fetih dışındaki Filistinli örgütler İsrail'e karşı 11 Mayıs 2021'de "Kudüs'ün Kılıcı" adıyla saldırılar düzenlemişti. Saldırılar, ateşkes konusunda anlaşma sağlanması üzerine 21 Mayıs'ta sona ermişti. (HABER MERKEZİ)