Japonya: 7.3 büyüklüğündeki deprem 2011'in artçısıydı

Japon bilim insanları, Fukuşima'da meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki sarsıntının 10 yıl önceki depremin artçısı olduğunu açıkladı.  Açıklamada, "2011'deki deprem 9.0 büyüklüğünde devasa bir sarsıntı olduğu için, 10 yıl sonra böylesine büyük bir artçı yaşanması şaşırtıcı değil" denildi.

Abone ol

DUVAR - Japonya Meteoroloji Ajansı, Fukuşima bölgesinde dün meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin 2011'de yaşanan büyük depremin artçısı olduğunu açıkladı. Tokyo Deprem Araştırma Enstitüsü'nden profesör Kenji Satake, "2011'deki deprem 9.0 büyüklüğünde devasa bir sarsıntı olduğu için, 10 yıl sonra böylesine büyük bir artçı yaşanması şaşırtıcı değil" dedi.

Japonya'da Fukuşima açıklarında dün meydana gelen depremde 100'den fazla kişi yaralanmış, geniş çaplı elektrik kesintileri yaşamıştı. Büyük bir hasar yaşanmazken, tsunami uyarısına da gerek görülmemişti. Kilometrelerce uzaktaki Tokyo'dan da hissedilen bu depremi, 4.7 büyüklüğündeki bir artçı sarsıntı daha izlemişti. 

Bu sarsıntı, 11 Mart 2011'de Japonya tarihinin en yıkıcı depreminin 10'uncu yıldönümüne haftalar kala yaşandı. 2011'deki depremin yol açtığı tsunami nedeniyle 18 binden fazla kişi ölmüş, kasaba ve köylerin tamamı haritadan silinmiş, Fukuşima Daiichi nükleer elektrik santralinde facia yaşanmıştı.

Japonya, sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden biri olan 'Pasifik ateş çemberi'nde bulunuyor. 6 ve üzerindeki depremlerin büyük çoğunluğu Japonya'da yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)