Japonya'da deprem tatbikatı vekillerin sinirini bozdu: Kıkır kıkır güldüler

Japon parlamentosundaki deprem tatbikatı, milletvekillerinin sinirlerinin bozulduğu ve birbirlerine bakıp gülüştüğü bir etkinliğe dönüştü. Vekiller Samuray başlığına benzer plastik kaskları takmakta zorlandı, en az biri kaskı ters giydi.

Abone ol

DUVAR - Deprem ülkesi Japonya'da parlamentoda yapılan bir deprem tatbikatı milletvekillerinin sinirlerinin bozulup kıkırdadığı bir etkinliğe dönüştü. Milletvekillerinin özel üretim kaskları takınca birbirlerine bakıp gülüştüğü anlar Twitter'da bazı kullanıcıların tepkisini çekti.

Japon parlamentosunda sandalyelerin altına iki yıl önce yerleştirilen, gri çene kayışlarıyla da geleneksel Samuray başlıklarını andıran kasklar, tatbikatta ortaya çıkarıldı. Ancak en az bir vekil kaskı ters takarken, diğerleri birbirlerinden yardım almak zorunda kaldı. Kayışları geçirmekte zorlanan vekiller birbirlerine bakıp gülmeye başladı; kaskı takabilen vekillerden Maliye Bakanı Taro Aso ile Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi de birbirlerine bakıp gülümserken görüntülendi.

Japon televizyonu ve sosyal medyada yayınlanan bu görüntüler sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkisini çekti. Bir kullanıcı "Meclis Başkanı tetikte olmaktan söz ederken diğerleri gülüyordu" derken, bir diğer kullanıcı "Kendilerini korumadan önce başkalarının hayatlarını korumalılar" diye yazdı. (DIŞ HABERLER)