Jeff Bezos: Gelecekte insanlar uzayda 'yüzer' kolonilerde doğacak

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, önümüzdeki yüzyıllarda sanayinin büyük ölçüde uzaya taşınacağını ve dünyada çok az insanın kalacağını savundu. Bezos, insanların uzayda kolonilerde yaşayacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Çalışanlarına yönelik kötü muameleyle tepki çeken Amazon'un kurucusu ve gelecekte uzay turizmi hedefleyen Blue Origins şirketinin sahibi olan Jeff Bezos, önümüzdeki yüzyıllarda insanlığın büyük ölçüde uzaya taşınacağını ve Dünya'da çok az kişinin yaşayacağını öne sürdü. Bezos, Dünya'nın gelecekte sadece zaman zaman ziyaret edilen bir doğal rezerv haline geleceğini savundu.

'YAPAY YERÇEKİMLİ, SİLİNDİRİK KOLONİLER'

Washington DC'deki Ignatius Forumu'nda konuşan Bezos, gelecekte sanayinin büyük ölçüde uzaya taşınacağı, milyonlarca kişinin yapay yerçekimi yaratılmak için kendi etrafında dönen büyük, silindirik ve 'yüzer' uzay kolonilerinde yaşayacağı öngörüsünde bulundu. Bezos, dünyanın ABD'deki ulusal parklar gibi sınırlı erişime açık doğal bir rezerve dönüşeceğini öne sürerek, "Burası özel bir yer, onu yok edemeyiz" dedi.

'İNSANLIĞIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU UZAYDA DOĞACAK'

"Zaman içinde milyonlarca kişi Dünya'dan taşınacak. Blue Origin'in vizonu da bu; milyonlarca kişinin uzayda çalışması" diyen Bezos, "Yüzyıllar içinde insanların büyük çoğunluğu veya birçoğu uzayda doğacak. Orası onların ilk evi olacak. Bu kolonilerde doğacaklar, bu kolonilerde yaşayacaklar. Dünya'yı, sizin Yellowstone Doğal Parkı'nı ziyaret ettiğiniz gibi ziyaret edebilirler" ifadelerini kullandı.

'GÜNEŞ SİSTEMİNDE 1 TRİLYON KİŞİ YAŞAYABİLİR' 

Kolonilerin kendilerinin de nehir, orman ve yaban hayatına ev sahipliği yapacağını savunan Bezos, 'insanlığın sürdürülebilir bir şekilde büyümesi halinde' uzaya açılmanın kaçınılmaz olacağını savundu. Bezos, "Bu dünya, yaklaşık 10 milyar insanı belirli bir noktaya kadar destekleyebilir. Gezegeni yok etmeden bunu nasıl yapacağımız konusunda gerçekten çok çalışmalıyız... Güneş sistemi 1 trilyon kişiyi destekleyebilir" dedi.

Bezos, etkinliğin ev sahibi Adi Ignatius'dan gelen "Gelecekte Dünya'da kimin yaşayacağına kim karar verecek?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı. (DIŞ HABERLER)