Jeremy Corbyn'den Selahattin Demirtaş'a teşekkür mesajı

İngiliz siyasetçi Jeremy Corbyn, genel seçimlerde kendisine başarı dileyen Selahattin Demirtaş'a sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla teşekkür etti.

Abone ol

DUVAR - İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri ve 4 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olan Jeremy Corbyn, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine gönderdiği destek mesajına sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımla teşekkür etti. 

Jeremy Corbyn, Selahattin Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden gönderdiği destek mektubunun Türkçe ve İngilizce versiyonlarının fotoğrafıyla birlikte paylaştığı mesajında, şu ifadeleri kullandı: "Haksız bir şekilde tutukluğunun devam ettiği Türk hapishanesinden yazdığı destek mektubu için Selahattin Demirtaş'a teşekkürler. Türkiye'de - ve dünya çapında - özgürlük, barış ve adalet için yürütülen mücadele galebe çalmalı."

'ÖZGÜR ZAMANLARDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE'

Demirtaş, Corbyn'e mesajında şöyle demişti: "Sevgili Jeremy; 4 Temmuz'da yapılacak seçimlerde hepinize başarılar diliyor, İngiltere'deki dostlarımızın da sizi tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum. Özgür zamanlarda görüşmek dileğiyle, selam sevgilerimle..."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)