Johnson'dan Putin'e 'Leningrad' göndermesi: Trajik bir ironi değil mi?

Ukrayna lideri Zelenskiy'le ilgili "Ukrayna ve dünya için nimet" diyen İngiltere Başbakanı Johnson, Leningrad doğumlu Putin'e ise Sovyet besteci Şostakoviç'in bestesini hatırlatan bir gönderme yaptı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Downing Street'te Ukrayna büyükelçiliğinin ev sahipliğinde Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'in çevrimiçi katıldığı bir etkinlikte konuştu. 

İngiltere Başbakanı'nın konuşmasında Putin'e "Leningrad" göndermesi yapması dikkat çekti. Johnson, Zelenskiy'le ilgili de "Ukrayna ve dünya için bir nimet", "Modern zamanların en olağanüstü liderlerinden biri", "Putin için bir felaket" ifadelerini kullandı.

'PUTİN ŞOSTAKOVİÇ TUTKUNU MU?'

The National, konuşmadan bölümler aktardı. Habere göre Johnson, Sovyet besteci Dimitr Şostakoviç'in 1941'de tamamladığı Leningrad senfonisine atıfta bulunarak şunları söyledi:

"BBC, Şostakoviç'in Leningrad senfonisini dünyaya ilk kez duyurmasının üzerinden neredeyse 80 yıl geçti. Nazilerin Leningrad kuşatması sırasında yarı aç bir orkestra tarafından çalındı ve o senfoni, faşizme karşı direnişin, insan ruhunun gücünün bir simgesi haline geldi. Vladimir Putin'in Şostakoviç tutkunu olup olmadığını bilmiyorum ancak kendisi de Leningradlı olan bir Rus liderin Ukrayna'daki kentleri harap etmesi trajik bir ironi değil mi?"

Johnson, konuşmasının devamında "Putin, Ukraynalı her dört kişiden en az birini yerinden etti. Vladimir'e (Zelenskiy) de konuşmamızda söyledim, Ukrayna yardımımıza ihtiyaç duyduğu ve yardım istediği sürece bu çabayı yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Ukrayna'nın kazanacağından hiç olmadığı kadar eminim" ifadelerini kullandı.

Reuters'in aktardığına göre, Johnson ve Zelenskiy arasında telefon görüşmesi de yapıldı.  Görüşmede, İngiltere'nin Ukrayna ordusuna uzun menzilli silah tedarikinin ele alındığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)