Johnson'ın başdanışmanı Cummings görevden ayrıldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başdanışmanı Dominic Cummings, görevden ayrıldı. Cummings'in yıl sonuna kadar görevde kalacağı belirtilmişti ancak Johnson'ın Downing Street'i 'derhal terk etmesi' için Cummings'e talimat verdiği aktarıldı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başdanışmanı ve Brexit kampanyasının mimarı Dominic Cummings, görevi bıraktı ve başbakanlık konutu olan Downing Street'ten ayrıldı. Perşembe günü Cummings'in yıl sonuna kadar görevde kalacağı açıklanmıştı ancak İngiliz basınında yer alan haberlerde, Johnson'ın Cummings'e Downing Street'i 'derhal terk etmesi' için talimat verdiği belirtildi. 

Bu hafta, Başbakan'ın İletişim Direktörü Lee Cain de görevi bırakmıştı. Cain'in çarşamba günü görevi bıraktığının açıklanmasının ardından uzun süredir yakın çalışma arkadaşı olan Cummings'in de ayrılacağı konuşulmaya başlamıştı.

'JOHNSON İLE TARTIŞTIKTAN SONRA AYRILDI'

Cummings, cuma akşam saatlerinde elinde eşyalarının olduğu bir koliyle Downing Street'ten ayrılırken görüntülendi. Hükümet kaynakları, Johnson ile Cummings arasında geçen tartışmanın ardından Cummings'in başbakanlık konutundan ayrıldığını dile getirdi. The Guardian, Cummings ile Cain'in aralık ayı ortasına kadar çalışmaya devam edeceğini ancak Cummings'in 'altı hafta boyunca evden çalışacağını' aktardı. 

Kariyeri boyunca birçok tartışmanın odağında yer alan Cummings, mart ayında korona virüsü salgını nedeniyle uygulamaya konulan kısıtlamalar sırasında yaptığı seyahatle ülkenin gündemine oturmuş ve birçok kesimin tepkisini çekmişti. Cummings, tüm ülkede salgın konusunda en sıkı önlemlerin ilan edildiği dönemde, Londra'daki evinden çıkıp 424 kilometre mesafedeki Durham'a, ailesinin evine gitmişti.

Başbakan Boris Johnson, o dönem hükümetin kendi koyduğu kuralları çiğnemekle suçlanan Cummings'i görevden alma çağrılarını reddetmişti. Cummings’in sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal etmesiyle Muhafazakar Parti’ye yönelik eleştiriler artmıştı. (BBC Türkçe/DIŞ HABERLER)