Jorge Jesus'tan taraftarlara birlik çağrısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus "Fenerbahçe taraftarlarından bir ricam var. Birlik olalım. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Takım içinde bölünmeler yaratmamamız gerekiyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Yukatel Kayserispor ‘u 4-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın ardından kupanın yayıncı kuruluşu A Spor'a konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Beşiktaş derbisindeki mağlubiyetten sonra iyi bir reaksiyon gösterdiklerini söyledi.

Hataları düzelteceklerini belirten Jesus, "Son maç bizim için iyi geçmemişti. Büyük takımların başına bazen böyle şeyler geliyor. Dün Barcelona 4-0 kaybetti ezeli rakibi Real Madrid'e. Liverpool, Manchester United'ı 7-0 yendi. Futbolda bunlar oluyor. Yapmamız gereken şey yanlışlarımızı düzeltmek. Son maçtaki kötü sonuçtan sonra iyi bir reaksiyon gösterdik" ifadelerini kullandı.

"Yönetim istifa" sloganları atan Fenerbahçe taraftarlarına birlik çağrısı yapan Jesus, "Fenerbahçe taraftarlarından da bir ricam var. Birlik olalım. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Birlik olmalıyız. Takım içinde bölünmeler yaratmamamız gerekiyor. Mağlubiyet hepimizi üzdü. Oyunculara sevgi göstersinler. Kupada yarı finaldeyiz. Ligin bitmesine daha 2 ay var" dedi.

'BUGÜN FENERBAHÇE İÇİN GÜZEL BİR GECE, SADECE FUTBOLDA KAZANMADIK'

DHA'nın haberine göre, daha sonra basın toplantısında açıklamalarda bulunan Jorge Jesus, "Bugün galip gelmek önemliydi. Türkiye Kupası hedeflerimizden bir tanesi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe için bugün özel bir gündü. Çünkü Fenerbahçe sadece futbol kulübü değil. Basketbol ve voleybolda maçlar kazanıldı. Bugün Fenerbahçe renkleri için güzel bir geceydi" diye konuştu.

'İSTİFA DÜŞÜNCESİNE SAHİP OLMAK İÇİN BİR ŞEY GÖRMÜYORUM'

Beşiktaş derbisinin ardından istifayı düşünüp düşünmediği sorulan Jesus, "Fenerbahçe’ye gelirken belli hedefleri gerçekleştirmek için geldim. Başkanımız büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğumuzu söyledi. Ben hem başkanımız hem de taraftarlar için geldim. Hâlâ yapabileceğimiz şeyler var. Hedeflerimiz bitmiş değil. Ligin bitmesine 2 ay kaldı ve zirvenin 6 puan gerisindeyiz, maç fazlasıyla 9 puan. İstifa düşüncesine sahip olmak için bir şey görmüyorum. Kupada yarı finale çıktık, ligde de hedeflerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

'ZAJC’A SAYGI ÇERÇEVESİ İÇİNDE BİR ŞEY SORDUM'

Jesus, haftada 1 maç yaptıklarında rotasyonu azalttığını ancak Dünya Kupası arasından sonra yeniden maçların sıklaştığını söyledi.

Sıkışık takvimde gerçekleştirilen maçlarda daha fazla rotasyona gittiğini ve Karagümrük mücadelesinde de bunu yapacağını dile getiren Jesus, yardımcısı Deus ile ilgili, "Kulübede olduğu zaman benim neler istediğimi biliyor futbolda her zaman futbolcular liderleri kenarda olmayınca bazı şeyleri kaybediyor. Önemli olan bugünkü maç. İyi bir takıma karşı oynadık. Maçı kolaylaştıran da futbolcularımın kalitesi. Zajc’a saygı çerçevesi içinde bir şey sordum. Sesim biraz fazla yükselmiş olabilir ama bu olabiliyor" dedi.

'KAYBEDİNCE GERGİNLİKLER OLUYOR, BAŞKANIMIZ İLE ÇOK İYİ BİR ARKADAŞLIĞIMIZ VAR'

Beşiktaş maçından sonra soyunma odasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile tartışma yaşandığı şeklinde çıkan haberler ve sonrasında Samandıra’da birlikte poz vermeleri hakkında konuşan Jesus, "Ben kendimce kendi özellikleri, fikirleri olan bir teknik direktör olduğumu düşünüyorum. Buraya gelirken başkanımız beni ikna etti. Başkanımız ile çok iyi bir arkadaşlığımız var. Beşiktaş maçı sonrasında acı çekiyorduk. Cezalı olduğum için soyunma odasına gidebilmem için belli süre gerekiyordu. Kaybedilince gerginlikler oluyor. Ben başkanımızı çok seviyorum, iyi bir arkadaşlığımız var” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)