Joseph Votel: Türklerin kaygılarını da dikkate almak zorundayız

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Joseph Votel'e, YPG'ye destek konusunda Türkiye'nin bilgilendirilip bilgilendirilmediği soruldu. Votel, "Onlara verdiğim mesaj şu; SDG, Suriye’de IŞİD'e karşı en etkili güç oldu. Öte yandan Türklerin kaygılarını da dikkate almak zorundayız" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Temsilciler Meclisi'nin Silahlı Kuvvetler Komitesi'ne bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

'TÜRKLERE KARŞI ŞEFFAF OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'in haberine göre Joseph Votel'e, ABD'nin YPG'ye verdiği destekle ilgili Türkiye'ye bilgi verip verilmediği soruldu.

Vottel, "Benim onlara verdiğim mesaj şu; Suriye Demokratik Güçleri, Suriye’de IŞİD'e karşı en etkili güç oldu. Bu savaşı tamamlamak için onlara ihtiyacımız var. Prensipte teslim etmemiz gereken şeylerin birincisi bu. Öte yandan onların (Türklerin) kaygılarını da dikkate almak zorundayız. Dolayısıyla da bu süreçte yaptıklarımız konusunda Türklere karşı olabildiğince açık ve şeffaf olmaya devam etmeye çabalayacağız" şeklinde yanıt verdi.

'RUSYA SORUN ÇIKARIP KENDİ LEHİNE ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR'

Türkiye'nin Afrin'de sürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın, ABD'nin Suriye stratejisini nasıl etkileyeceği sorulan Votel, "Bu soruya ilişkin değerlendirmelerimin bir kısmını kapalı oturuma bırakmak isterim. Ancak biz uzun zamandır PKK’dan kaynaklı önemli kaygıları olduğunu kabul ediyoruz" karşılığını verdi.

Sorunların temelinde Rusya'nın olduğunu savunan Votel, "Rusya hem yangını çıkartıyor hem de itfaiyeciliğe soyunuyor. Önce sorunları çıkartıyor sonra da onları kendi lehine çözmeye çalışıyor" dedi.

HABERİN TAMAMI