JP Morgan CEO’su ekonomiler için üç büyük riski sıraladı

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın CEO'su Dimon, küresel piyasaları bekleyen üç riski faiz artışları, yüksek enflasyon ve Rusya'nın Ukrayna saldırısının doğuracağı sonuçlar olarak sıraladı.

Abone ol

DUVAR - JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, pazartesi günü hissedarlara yazdığı 44 sayfalık yıllık mektubunda, dünyayı gelecek birkaç yılda etkileyecek gelişmeleri anlattı. Dimon mektubunda, Rusya’ya getirilen yaptırımlara ilişkin uyarılarda bulundu ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını piyasanın beklediğinden daha fazla artırabileceğini söyledi.

 Ticaret ve tedarik zincirlerinin yeniden yapılandırılması çağrısında bulunan Dimon, yüksek enerji fiyatlarının doğurduğu sorunlara da dikkat çekti. 

Dimon ayrıca, savaşın büyüme tahminlerini etkilediğini belirterek, “Savaş ve bunun sonucunda ortaya çıkan yaptırımlar küresel ekonomiyi yavaşlatacak” dedi ve ekledi: “Ekonomistlerimiz, Rus gazına yüksek derecede bağımlılığı olan Euro bölgesinin 2022’de yüzde 2 civarında büyümesini bekliyor. Sadece 6 hafta önce bu oran yüzde 4,5’ti. ABD ekonomisinin ise büyüme tahminini yüzde yüzde 3’ten yüzde 2,5’a çektik. Halihazırda yükselen enflasyonu harlayan bir enerji krizi ve o krizi tetikleyen jeopolitik çalkantı, merkez bankasını istikrarsız bir noktaya getirdi." (EKONOMİ SERVİSİ)