Kadıgil: 'Hayır' dedim başıma gelenlere bakın

CHP PM Üyesi Avukat Sera Kadıgil, ifade vermek için gittiği Adliye'de önce gözaltına alındı sonrada hakkında 7 yıl istemiyle iddianame hazırlandı. Kadıgil, “Mesele benim başıma gelenlere bakalım.. Ben ‘hayır’ diyorum, korkmuyorum diye bir video çektim korkacak hale geldiler" dedi.

Abone ol

DUVAR - Gözaltına alınan ve ardından hakkında 7 yıl istemiyle iddianame hazırlanan CHP PM Üyesi, Avukat Sera Kadıgil referandum sürecini değerlendirdi. 'Hayır' dediğim için başıma gelmeyen kalmadı diye Kadıgil, “Mesele benim başıma gelenlere bakalım..  Ben ‘hayır’ diyorum, korkmuyorum diye bir video çektim. Bu videodan korkacak hale geldiler, hemen 7 yıl önceki tweetlerim bağlamından koparılarak yeni imiş gibi servis edildi, hedef gösterildim, savcı bey gözaltı kararı çıkardı, tutuklama istemiyle mahkeme sevk edildim, mahkeme baktı, “tweetler cımbızlanmış, ortada suç falan yok” dedi, serbest kaldım. Ama buna rağmen apar topar hazırlanan iddianame ile 7 yıl hapsim isteniyor, 12 Nisan’a da duruşma günü vermişler, hayırlısı" dedi.

Evrensel'den Meltem Akyol'a konuşan Kadıgil referandumda 'evet' çıkarsa olması muhtemel olayları özetledi:

Siz beş yılda bir tane adam seçeceksiniz, geri kalan her şeyi o adam sizin yerinize o seçecek.

“Kimseye bulaşmazsam, devletimle papaz olmazsam bana bir şey olmaz” diyorsanız, artık olur. Başkanlığı konuşmaya başladığımız andan itibaren, son 2 ayda 600 binin üzerinde yeni işsizimiz var, bunlar başkanlık dedikçe dolar yükseliyor, bunlar başkanlık dedikçe istikrarsızlık artıyor. Yani tam da size dokunuyor.

18 yaş meselesi, gençlere bu kadar kıyak yaptığını iddia eden bir partide şu anda sanıyorum 30 yaşın altında 2 vekil var... Bir de bu sitemde 25 yaşında bir genç başbakan olabilir, ama getirmek istedikleri sistemde böyle bir şansı yok. Yani 40 yaşından küçük biri yönetime talip olamaz.

Vekil sayısının 600’e çıkartılmasının 5 yıllık maliyeti 188 milyon TL!

Cumhurbaşkanını çok sevenler, hayır derlerse, sanki hükümet düşecekmiş, Erdoğan artık cumhurbaşkanı olmayacakmış gibi düşünüyorlar. Hayır öyle değil, buradan hayır çıkarsa Erdoğan yine cumhurbaşkanı, iktidar yine AKP.

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz