Kadıköy’de bir ikinci el pazarı

Yoğurtçu Kadın Forumu ikinci el pazarı düzenledi. Geliri, şiddete maruz kalan kadınlar için kullanılacak.

Abone ol

DUVAR - Dört yıldır belirli periyotlarla Yoğurtçu Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, kadın gündemini içine alan konuları tartışıyor. Forumun takipçilerinden Cemile, “Gezi sonrası parklarda ortaya çıkan bir hareket olarak 2013 yılından beri toplanmaya ve belirli konular etrafında tartışmaya devam ediyoruz. Yoğurtçu Kadın Forumu, bu anlamda bize ümit veriyor. Birbirimizi güçlendiriyoruz. Hiyerarşik bir düzenimiz yok, yatay bir yapımız var.” diyor.

Daha az tüketmeye ve daha çok paylaşmaya teşvik için her yıl takas pazarı düzenleyen kadın forumu, geçtiğimiz pazar (8 Nisan 2018) ilk kez bir ikinci el pazarı düzenledi. Kıyafetten mutfak eşyasına, kitaplardan ayakkabıya kadar pek çok ürünün temin edilebildiği ikinci el pazarında en yüksek fiyat 20 TL oldu. “Dayatılan tüketim çılgınlığı karşısında aktif olarak böyle bir tavır geliştirdik” diyen Cemile, pazardan elde edilen gelirin nasıl kullanılacağını şöyle anlatıyor: “KHK ile işsizleştirilmiş arkadaşlarımıza ve hayatta kalmak için hayatını savunmuş kadınlara destek olmak için bu pazarı düzenledik. Gerçekten de maddi anlamda desteğe ihtiyacı var bu kadınların. Elde edilen gelir, somut olarak onlarla dayanışmak için kullanılacak.”

'GERÇEKTEN KULLANACAĞIM ŞEYLERİ ALIYORUM'

İkinci el pazarını arkadaşından duyan Şule, daha önce Yoğurtçu Kadın Forumu tarafından düzenlenen takas pazarına da katılmış. Olabildiğince az şey almaya çalıştığını söyleyen Şule, “Sadeleşme açısından da takas ve ikinci el pazarlarını seviyorum. Buradan gerçekten beğendiğim ve gerçekten kullanacağım şeyleri alıyorum.” diyor.

Yoğurtçu Kadın Forumu, önümüzdeki ay yeni bir takas pazarı düzenlemeyi planlıyor. İkinci el pazarının yeniden yapılıp yapılmayacağı ise henüz belli değil.