Kadıköy'de Ukrayna halkına destek eylemi: Rusya'yla nükleer anlaşmaya son verilsin

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını protesto etmek için Kadıköy'de eylem düzenledi.

Abone ol

Aynur Tekin

DUVAR - Rusya'nın Urkaynaya yönelik saldırıları Türkiye'nin birçok kentinde de protesto edildi. İstanbul Kadıköy'de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri "Yaşasın halkların kardeşliği", Emperyalizme direnen halklar kazanacak", "Yalana, talana, şavasa hayır" sloganlarıyla bir araya geldi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm de eyleme katılanlar arasındaydı.

Eylemde basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bir süredir Rusya ile Ukrayna arasında yapay olarak körüklenen gerilim bir haftadır savaşa dönüştü. Rusya’nın saldırılarıyla beraber ağır bir insani yıkımla karşı karşıyayız. 
Bu çatışmanın kaybedeni Rusya ve Ukrayna emekçileri başta olmak üzere bölge halkları olacaktır. Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir. Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması demektir. Savaş, emekçilerin ekmeği küçülürken zenginlerin kasalarının dolması demektir. Savaş, emeğin haklarının tamamen ortadan kaldırılması demektir."

'RUSYA İLE NÜKLEER ANLAŞMAYA SON VERİLSİN'

Açıklamada iktidarın NATO’da genişlemeye yönelik yaklaşımına da itiraz edildi: "Savaşı değil yaşamı ve barışı savunan bizler Rusya ile nükleer anlaşmalara son verilmesini istiyoruz. Ülke kaynaklarının savaş politikaları için kullanılmasını, saldırgan devletleri vergilerimizle beslemek istemiyoruz." Tüm dünya halklarının savaşa karşı barış, silahlanmaya karşı sosyal haklar, baskıcı iktidarlara karşı demokrasi için mücadeleye çağrıldığı eylem, basın açıklamanın ardından son buldu.