Kadıköy'deki kilise saldırısının şüphelisi serbest bırakıldı

İstanbul'da bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin duvarına yazı yazılıp, kapısına çöp döktüğü belirtilen Serdar K., adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Serdar K.'nin serbest bırakılmasına karar verdi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin duvarına yazı yazan ve kapısının önüne çöp döken kişi, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Serdar K.'nin, kilise görevlilerinin kendisine iyi davranmadığı için olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. İşlemleri tamamlanan Serdar K., sabah saatlerinde Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Serdar K.'nin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadesinde ise kilisenin ön tarafına bir gün önce Atatürk posteri astığını söylediği ve "Ertesi gün posterin yerinden indirildiğini görünce sinirlendim. 30 Nisan 2018 tarihinde de hatırlamadığım bir saatte kilisenin duvarına bahsi geçen yazıları yazdım, çevreden topladığım çöpleri de kapısına döktüm" dediği belirtildi.

Serdar K., savcılık sorgusunun ardından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Serdar K.'yi, haftada iki gün karakola giderek imza vermesi koşuluyla serbest bıraktı. (İSTANBUL/DHA)

İçişleri Bakanlığından Kadıköy'deki kilise saldırısıyla ilgili açıklama