Kadın dayanışması depremde büyüdü

Adıyaman'da depremden etkilenen kadınlar, kendileriyle dayanışma içinde olan kadınlarla vedalaştı. Birlikte irmik helvası yapan kadınlar, dayanışmanın hayatlarını değiştirdiğini söyledi.

Evrim Deniz

ADIYAMAN - Devletin gerekli mekanizmalarını işletmeyerek ağır bir felakete dönüştürdüğü Maraş merkezli depremlerin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen insanların ihtiyaçları halen giderilmiş değil. Çadırlarda ve konteynerlerde temel ihtiyaçlara, temiz su, hijyen ve sağlığa erişimin çok kısıtlı olduğu koşullarda kadınların ev işi ve bakım yükleri olağanüstü artmış durumda. Deprem bölgesinde hayatı yeniden kurma yükü, ilk günden beri yine en fazla kadınların omzunda. Depremden etkilenen kadınlara destek sağlamak ve yükü hafifletmek için mücadele edenler ise yine kadınlar oldu.

Haberin Devamı
İBAN'a para yollarken iki kere dikkat Mevduat faizlerinde son durum belli oldu: 250 bin TL'nin getirisi uçtu En güçlü pasaportlar belli oldu: Türkiye'nin sıralaması değişti Çarşamba günü akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Faiz oranları değişti: 1 milyon TL'nin getirisi güncellendi BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler