Kadın futbolcuya hakaret eden Beylerbeyi Spor Kulübü Başkanı Kıran’a tepki: TFF'yi göreve çağırıyoruz

Beylerbeyi Kadın Futbol Takımı Başkanı Tahir Kıran’ın kendini yere attığını iddia ettiği rakip oyuncu için Instagram hesabından kullandığı ifadeye tepkiler geldi.

Abone ol

DUVAR - Kadınlar Futbol Süper Ligi’nde Ankara’yı temsil eden ABB Fomget Spor Kulübü’nün Beylerbeyi Spor’u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından, Beylerbeyi Spor Kulübü Başkanı Tahir Kıran’ın kadın futbolcuya hakaret etmesine tepki geldi.

Eski Çaykur Rizespor Başkanı ve şu an da Beylerbeyi Kadın Takımı Başkanı olan Tahir Kıran’ın karşılaşmada yere düşen rakip oyuncu için Instagram hesabından "Yatarak ancak o..... kazanır Maria" sözleri tepki çekti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi de X hesabından açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve çağırdı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Beylerbeyi Spor Başkanı Tahir Kıran'ı, ABB Fomget Spor Kulübümüzün sporcusu Olha Ovdiychuk'a uyguladığı psikolojik ve sözel şiddet nedeniyle kınıyoruz.

Kendisini sporcumuzdan ve tüm spor camiasından özür dilemeye davet ediyor, Türkiye Futbol Federasyonu'nu aksiyon almaya çağırıyoruz. Bu tarz zihniyetlerin ve kadın düşmanlığının sporda yeri yoktur."

'ÇAREYİ KÜFÜRDE BULACAK KADAR ACİZ'

Ankara B.B. Fomget Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, “Takımın yenilgisini hazmedemeyen ve çareyi küfürde bulacak kadar acizleşen Tahir Kıran’ı esefle kınıyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)