Kadınlar futbol liginde Barcelona'dan yeni seyirci rekoru

Barcelona'nın VfL Wolfsburg'u ağırladığı maçta 91 bin 648 seyirciyle rekor kırıldı.

Abone ol

DUVAR - Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona, stadı Camp Nou'da VfL Wolfsburg'u 5-1 mağlup ederken, 91 bin 648 taraftarla kadın futbol liginde yeni bir seyirci rekoru kırıldı. Üç hafta önce Barcelona-Real Madrid karşılaşmasını 91 bin 553 seyirci izlemiş ve bu alandaki ilk rekor kırılmıştı.

Reuters'ın haberine göre, Barcelonalı orta saha oyuncusu Patri Guijarro, "Bugün ve neredeyse bir ay önce olanlar muhteşem bir şey, anlatacak kelime bulamıyorum. Günler, hatta yıllar içinde (olanların) büyüklüğünün ve böyle bir günü deneyimlemenin ne kadar özel olduğunun biraz daha farkında olacağız” dedi.

Real Madrid'i 8-3 yenerek Şampiyonlar Ligi yarı finaline yükselen Barcelona, orta saha oyuncusu Aitana Bonmati'nin üçüncü dakikada attığı golle öne geçti. Ev sahibi ekip, Caroline Hansen eski kulübüne karşı bir gol atarken, Jennifer Hermoso ve Alexia Putellas ile birer gol daha atarak yarıdan önce skoru 4-0'a getirdi.

Wolfsburg orta saha oyuncusu Jill Roord, 70'inci dakikada ev sahibi takıma attığı ve VAR incelemesinin ardından doğrulanan golle 25'inci yaş gününü kutladı. Ancak maçın başından itibaren kontrolü elinde tutan şampiyon Barcelona, Putellas'ın 84'üncü dakikada penaltıyı gole çevirmesiyle durumu 5-1’e getirdi. İki kez şampiyon olan Wolfsburg rövanşta zor bir görevle karşı karşıya.

Barcelona’nın teknik direktörü Jonatan Giraldez, maçın ardından yaptığı açıklamada "Oyuncuların yaptıkları dört dörtlük. İlk yarıdaki oyunumuz bu sezonun en iyilerinden biri. Bugün, ne kadar hırslı olduğumuzu göstermek için çok iyi bir maçtı. İki yıl önce yarı finalde onlara karşı kaybettik ama bugün bu şekilde oynadık. Hala bir maç daha var ama oraya bugün çıktığımız gibi, hatta daha da iyi gideceğiz” dedi. Diğer yarı final maçında Olympique Lyonnais pazar günü Paris Saint-Germain ile karşılaşacak ve her iki rövanş maçı da 30 Nisan'da oynanacak. (DIŞ HABERLER)