Kadınlar 'hayır' için balon uçurdu

Referandum için geri sayım sürerken kampanyalar da renkleniyor. Ankara’da kadınlar 'Hayır' için balon uçurdu.

Abone ol

ANKARA - 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için başlatılan kampanyalar hızlandı. Başkent Ankara’nın kalbi niteliğindeki Kızılay da bu çalışmaların merkezi. Karşılıklı 'Evet' ve 'Hayır' çadırlarının kurulduğu meydanda gençler gün boyu dağıttıkları broşürlerle vatandaşları kendi tutumlarına davet ediyor.

Bir tarafta AK Parti’nin mehter ağırlıklı müzikleri, diğer tarafta CHP’nin uyarladığı Mavi Boncuk şarkısı birbirine karışıyor.  Kızılay Güvenpark partilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de çalışma alanı. “Evet” kampanyası yürüten Türkiye Hukuk Platformu üyeleri kurdukları çadırda “Uzmanına sorun” diyerek referanduma sunulan anayasa değişikliğini anlatıyor.

BALON UÇURUP KINA YAKTILAR

Neredeyse her gün bir “Hayır” etkinliğine ev sahipliği yapan Güvenpark’ın öğle saatlerindeki misafirleri ise kadınlardı. 'Hayır' için bir araya gelen kadınlar beraberinde getirdikleri balonları uçurdu. “Bu ülkenin , Anadolu'nun renkleri için balonlarımızı “Hayır” diyerek gökyüzüne yolluyoruz” sözlerinin ardından balonları bırakan kadınların eylemi ilgiyle izlendi. Kadınlar balonları uçurduktan sonra “Daha güzel bir güne uyanacağız” diyerek 17 Nisan için de kına yaktı. Güvenpark’ta akşam saatlerinde de 'Hayır' lokması dağıtılacak.