Kadınlar Şampiyonlar Ligi bugün tekrar başlıyor

Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en önemli kadın futbol organizasyonu pandemi arasından sonra start veriyor. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelelerine sahne olacak.

Abone ol

DUVAR - UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi bugün çeyrek final maçlarıyla kaldığı yerden devam edecek. En son 31 Ekim 2019'da oynanan turnuva, bu akşam oynanacak 2 maçla tekrar başlayacak.

Bugün oynanacak çeyrek final mücadelelerinde Atletico Madrid Barcelona'yla, Glasgow City ise Wolsfburg ile saat 19:00'da karşılaşacak. Yarın saat 21:00'de ise Arsenal-PSG, Lyon-Bayern Münih maçlarıyla yarı finalistler belli olacak.

Çeyrek final maçları İspanya'nın San Sebastian kentindeki Realme Stadı'nda ve Bilbao'daki San Mames Stadyumu'nda oynanacak.

Turnuvada grup aşamalarının bitmesinin ardından son 16 turu oynanmış ve çeyrek finalistler belirlenmişti. Mart ayının ilk haftasında oynanması planlanan maçlar korona virüsü sebebiyle ertelenmişti.

TURNUVA TARİHİ

Turnuva ilk kez 2001-2002 UEFA Kadınlar Ligi adıyla düzenlendi. 2009-2010 sezonunda isim, format, logo değişikliği yapıldı ve turnuva UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi adını aldı. Turnuvanın en başarılı takımı Lyon, 8 kez finale kaldı ve 6 kez kupayı müzesine götürdü. Lyon'u 4 şampiyonluk ile Alman temsilcisi Frankfurt takip ediyor.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi bu sezon Beşiktaş temsil etmiş, grupta 3 maçta topladığı 5 puanla 2. olmuş ve turnuvaya veda etmişti. (HABER MERKEZİ)