'Kadri Gürsel iddianameme nasıl girdi?'

Evrensel yazarı Yusuf Karataş, kendisi hakkında hazırlanan iddianameye 'Kadri Gürsel'in nasıl girdiğini' yazdı: Kadri Gürsel'in suçu başka iddianamelere girecek kadar büyük!

Abone ol

DUVAR - Evrensel yazarı Yusuf Karataş, tutuklanmasının ardından ilk köşesini Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden gönderdi. Karataş, köşesinde bir diğer tutuklu Gazeteci Kadri Gürsel'in iddianamesine nasıl girdiğini yazdı.

2013 yılında bir DTK toplantısında 'Kadri Gürsel'in yazısına dikkat çektiğini belirten Karataş "Madem yarım kalan darbeyi siz tamamlamadınız; o zaman FETÖ’cülerin adım adım izlediği bizler, acaba bugün neden onların hazırladığı iddianamelerle içerideyiz?" diye sordu.

Karataş'ın cezaevinden gönderdiği köşesinin ilgili bölümü şu şekilde;

Yılını tam hatırlamıyorum - malum içerde internete girip bakma şansım yok - ama sanırım 2013’te Kadri Gürsel, o gün kendilerini  hâlâ devletin sahibi sanan ulusalcı-laik kesimlere seslenen yazılar yazmıştı. Bu yazılar da özetle ulusalcı-laik kesimlere devletin artık el değiştirdiğini ve Kürt hareketi başta olmak üzere demokrasi güçleri ile ittifak yapmazlarsa yeni rejimin kendilerine hiçbir yaşam alanı bırakmayacağını söylüyordu - ki bugün haksız olmadığını yaşayarak gördük. Biz de bu yazıları önemsemiş ve hatta Evrensel’deki yazılarda tartışma konusu yapmıştık. İşte bir DTK toplantısında Kadri Gürsel’in yazılarının önemine dikkat çekmiş ve kurulmakta olan yeni rejime karşı en geniş halk kesimlerinin bir araya getirilmesinin gerekliliğini belirtmiştik. Bu konuşma iddianamede halkı isyana teşvik  ederek kaos yaratmaya çalışmak ‘suçu’ olarak yer aldı. Yani Cumhuriyet davasının ilk duruşmasında Kadri Gürsel’in neden bırakılmadığını soranlar bir kez daha düşünsünler. Kadri Gürsel’in suçu başka iddianamelere girecek kadar büyük!

“Yarım kalan darbeyi, onlar tamamladılar” diyenlere çok öfkelenen partili cumhurbaşkanımızı kızdırmak istemeyiz ama yine de beynimizi sürekli kemiren bir soru var! Madem yarım kalan darbeyi siz tamamlamadınız; o zaman FETÖ’cülerin adım adım izlediği bizler, acaba bugün neden onların hazırladığı iddianamelerle içerideyiz? (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

'Yusuf Karataş'ı bir kez tutuklamak keser mi?'