Kaftancıoğlu: İstanbul İl Başkanlığımıza olduğu düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşti

CHP'li Kaftancıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı çevresinde boş kovanlar bulunduğunu açıkladı.

Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik bir silahlı saldırı olduğuna dair açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan il başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır" denildi.

'İSTANBUL VALİSİ İLE GÖRÜŞTÜM'

Daha sonra CHP İstanbul İl Binası'na giden Kaftancıoğlu, burada bir açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Yazılı açıklamamda da belirtmiştim. Bugün saat 05.00 sularında TEM Otoyolu'ndan Edirne istikametindeki bir araç, İstanbul il başkanlığımızın önünde 7-8 el ateş etmiş bulunmakta. Olay mahalinde boş kovanlar tespit edilmiştir. Emniyet güçlerinin il binamızda yaptığı araştırmaya göre il binamızda herhangi bir kurşun bulunmamıştır. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. İYİ Parti İl başkanımız geçmiş olsun ziyaretine gelmiştir. Kendisiyle de süreci değerlendirip yolcu ettikten sonra sizlere yazılı bilgilendirme yaptım. İl başkanlığımıza saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu. İYİ Parti'ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk, nitekim şaşırmadık da" dedi.

"Bu kesin il binası mıdır değil midir cevabını vermesi gereken ben değilim" diyen Kaftancıoğlu, "En az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığını. Bir hafta önce İYİ Parti il binasına yapılan saldırı, bu sabah il binamızın hemen karşısından açılan ateşler. Bir bekçi değilse umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Bir hafta içinde İstanbul'da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, ben de Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim, sanıyorum ki dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür. İstanbul Valisi ile görüştüm. Olayla ilgili kamera kayıtları ve tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler. Bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Ben bu saldırı olduğu saatlerde Ankara'daydım sabaha karşı. Emniyet güçlerimizin haber vermesi üzerine hemen İstanbul'a yola çıktım. O saatten itibaren genel başkanımızla irtibat halindeyiz" diye konuştu.

ÖZEL: SALDIRIYI KINIYOR FAİLLERİN YAKALANMASINI BEKLİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. Kimseye siz yaptınız diyemeyiz. Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz. Cumhur İttifakı'nın kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz. Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz" dedi.

'ZANNETMEYİN Kİ KORKACAĞIZ'

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır da "İstanbul İl Başkanlığımıza kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı, nefret diliyle insanları kutuplaştıran zihniyetin eseridir. Zannetmeyin ki korkacağız, zannetmeyin ki geri adım atacağız! Sizden korkan, bir adım geri atan namerttir!" açıklaması yaptı.

Öte yandan Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den de bir açıklama geldi. İnce, saldırıyı kınayarak "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP'li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır!" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da paylaşımında, "İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik silahlı saldırı girişimi haberini aldık. Saldırıyı lanetliyoruz. Olayın takipçisiyiz. Her ne olursa olsun, hiçbir korkutma çabası bizi yolumuzdan çeviremez" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)