Kağan Güner retrospektif sergisi Ankara Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde

Kağan Güner’in “Zaman Çemberi” adlı retrospektif sergisi, 2 Şubat – 25 Şubat 2023 tarihleri arasında Çankaya Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Abone ol

DUVAR - UNICEF sanatçısı Kağan Güner’in “Zaman Çemberi” adlı retrospektif sergisi, Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Sergi, sanatçının 1986-2010 yılları arasında farklı alanlarda ürettiği 80 eserden oluşuyor. 

Sergide Güner'in daha önce açılmış bazı sergilerinden eserler de ziyaretçilerle buluşacak: “Axis Mundi” (Dünya Ekseni), Z. Eyüboğlu’nun aynı adlı kitabından esinlenerek oluşturduğu “Anadolu Büyüleri”, İngiliz gazetesi “The Guardian”dan alıntılanmış bir dizi gazete küpürünün işlenmesiyle oluşturduğu “The Guardian” ve 10 farklı ülkenin halk masalları üzerine illüstrasyonlardan oluşan “Dünya Masalları” sergilerinden çalışmalar bulunuyor. Resimlerin yanı sıra, afiş tasarımları, kamusal alan projeleri, şiirleri ve şair Nevzat Çelik’in dizelerinden esinle resimlediği “Kağan’ın Şiir Sandukası” adlı çalışmalar ve sanatçının eskiz defterleri yer alıyor.

UNICEF ve UNESCO Asya Pasifik Kültür Merkezi ulusal sanatçılarından olan Kağan Güner, eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Chelsea College of Art and Design’da tamamladı. Kamusal sanat, resim, heykel ve çocuk kitapları illüstrasyonları alanlarında ürünler verdi. Uluslararası sanat konkurlarında ödüller alan eserleri, New York, Londra, Cardiff, Paris, Bologna, Lizbon, Bratislava, İstanbul, Tahran, Tokyo, Seul gibi dünya kentlerinde ve Londra Müzesi, Itabashi Müzesi ve Pompidou Merkezi gibi uluslararası merkezlerde sergilendi. 20 yıllık Londra yaşamının ardından 2009 yılında, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde tasarım eğitimi vermek üzere Gazi Mağusa’ya yerleşti. 2011 yılında vefat edinceye kadar kadar çalışmalarına Kıbrıs, İstanbul ve Londra’da devam etti. 

Sergi, 25 Şubat 2023'e kadar Çankaya Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)