Kahve hakkında 14 bilgi
Son yıllarda tüm dünyada artan öğütülmüş kahve tüketimi, sıcak suya bir kaşık kahve atıp karıştırmanın ötesine geçti. Tüketimin artması nedeniyle kahveyle ilgili birçok araştırma da yapılıyor.
DUVAR - Her kahve çekirdeği yetiştiği bölgeye has aroma, sertlik ve tatları taşır. Genellikle kahve tüketenler hangi çekirdeğin nasıl bir özelliği olduğundan haberdar değillerdir. Kahve çekirdekleri yetiştikleri coğrafyaya göre farklı mevsimlerde toplanır. Bahar aylarında Etiyopya ve kuzey yarımkürede kahve hasadı yapılır. Sonbaharda ise güney yarımkürede Kenya, Ruanda, Burundi’de kahve toplanmaya başlanır. Dünya üzerinde en fazla farklı kahve çeşidi yetişen ülke olan Etiyopya’da 200’den fazla çekirdek türü bulunur.