Kaliforniya'da silahlı saldırı: Şüpheli, intihar etti

Monterey Park'ta 10 kişiyi öldüren 72 yaşındaki Huu Can Tran, kendi silahıyla intihar etti. 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 7 kişinin tedavisi sürüyor.

Abone ol

DUVAR - ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Los Angeles yakınlarındaki Monterey Park şehrinde düzenlediği silahlı saldırıda 10 kişiyi öldüren şüpheli intihar etti. 72 yaşındaki Huu Can Tran, Torrance kentinde beyaz bir minibüste ölü bulundu. Los Angeles Polis Teşkilatı, şüphelinin etrafının kuşatıldığını ve Tran'ın içerisinde bulunduğu minibüsten tek bir el silah sesi geldiğini aktardı. Polisin geri çekildiği ve SWAT ekibinin müdahalede bulunduğu belirtildi. 

'DAHA FAZLA İNSANI ÖLDÜRECEKTİ'

Los Angeles İlçe Şerifi Robert Luna, Huu Can Tran'ın kullandığı silahının eyalet kuralları kapsamında yasadışı olduğunu bildirdi. "Şüpheli, muhtemelen daha fazla insanı öldürmek amacıyla kulübe girmişti" diyen Luna, "Bu kadar korkunç bir şeyin nasıl yaşandığını bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Huu Can Tran'ın, saldırı sonrası kaçtıktan sonra Alhambra kentinde bir başka dans kulübünü de hedef almaya çalıştığını açıkladı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. 

YARALILAR TEDAVİ GÖRÜYOR

Monterey Park’ta 21 Ocak'ta yerel saat ile 22.20 sularında, Çin takvimine göre yeni yılı kutlamaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Yaralanan 7 kişinin hastanede tedavi gördüğü, bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)