Kalın: Cumhurbaşkanı 'Eyyy' deyince 'Eyvah' demiyorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan'ın 'Eyyy' çıkışlarına ilişkin konuştu: "Ben kendi adıma hiçbir zaman, 'Eyvah, burada neden böyle dedi' diye düşünmem."

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışlarının özellikle dış politika alanındaki 'Eyyy' çıkışlarının kendilerini zorda bırakıp bırakmadığına ilişkin soruyu yanıtladı.

Hürriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Kalın'ın bu soruya verdiği yanıt şöyle:  "Hayır, bakın Cumhurbaşkanımız bir diplomat değil, bir siyasi liderdir. Siyasi lider olarak da bütün bu verileri toplar, zihninde analizini yapar ve siyasi çizgiyi belirler. Siyasi liderlik de bunu gerektirir. Bu yeri geldiğinde, yumuşak diplomasi, yeri geldiğinde sert çıkışlardır. Bunun ayarını belirleyen de kendisinin siyasi sezgileri, birikimi ve cesaretidir. Ben kendi adıma hiçbir zaman, 'Eyvah, burada neden böyle dedi' diye düşünmem. Çünkü ben onu neden dediğini ve neyi hedeflediğini, nasıl bir belayı def etmeye çalıştığını biliyorum. Zaten kamuoyu da bunu çok kısa bir süre sonra görüyor."

Haberin tamamı