Kamala Harris: Netanyahu'ya endişemi ilettim, sessiz kalmayacağım

ABD Başkan Adayı Harris, Netanyahu'yla görüşmesonrası konuştu: Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi ilettim. Trajedinin ortasında yüzümüzü başka yere çeviremeyiz. Sessiz kalmayacağım.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekilirken işaret etmesiyle Demokratların muhtemel başkan adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüştü.

AA'nın aktardığına göre kameralar önünde poz veren ikili, görüşmeleri öncesinde herhangi bir açıklama yapmadı.

Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Harris, Netanyahu ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını ve Orta Doğu ile ilgili gündemi değerlendirdiklerini söyledi.

Harris, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ve ABD olarak İsrail'e bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

"Gazze'de son 9 ayda olanlar gerçekten yıkıcı. Çok fazla sayıdaki masum sivilin ölümü dahil Gazze'deki insani acıların boyutuna ilişkin ciddi endişemi Başbakan Netanyahu'ya ilettim. Aynı şekilde Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi de açıkça ilettim" diyen Harris, Gazze'de en az yarım milyon insanın ciddi açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Harris, ölmüş çocukları ve açlıktan umutsuzluğa düşmüş ve güvenlik için yaşadıkları yerden kaçan insanları gördüklerini ifade ederek "Bu trajedilerin ortasında yüzümüzü başka yere çeviremeyiz. Kendimizi bu acılar karşısında hissiz halde bırakamayız. Ve ben de sessiz kalmayacağım" şeklinde konuştu.

'ATEŞKESİN ZAMANI GELDİ'

Netanyahu ile görüşmesinde Gazze'de artık bir ateşkes anlaşmasına ulaşılmasının zamanının geldiğini ve esirlerin de evlerine dönmesi gerektiğini ifade ettiğini dile getiren Harris, "Şu anlaşmayı yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim. Esirleri evlerine geri getirelim ve Filistin halkına çok ihtiyaçları olan yardımları temin edelim. Ayrıca sonunda iki devletli çözüme yol açacak sürece de bağlı olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Harris, Netanyahu'nun önceki gün Kongre'de yaptığı konuşmada oturuma başkanlık etmemiş ve konuşmaya katılmamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)