Kamala Harris'in 'parodi' videosunu paylaşan Elon Musk'a tepki

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan aday adayı Harris'in kampanya sözcüsü, Elon Musk'ın X'te paylaştığı videoya ilişkin olarak, halkın 'manipüle edilmiş yalanları istemediğini' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu X, SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin sahibi iş insanı Elon Musk, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adaya adayı Kamala Harris'in üzerinde oynanmış bir videosunu X hesabından paylaştı. Musk'ın paylaşımı tepki yarattı.

The Guardian'ın aktardığına göre, Musk'ın cuma akşamı paylaştığı manipüle edilmiş kampanya videosunda, Harris'e "Seçildim çünkü çeşitlilik sembolüyüm" sözleri söyletiliyor, Harris kendisini eleştiren herkesin 'hem cinsiyetçi hem ırkçı olduğunu' belirtiyordu. Musk'ın kahkaha atan yüz emojisi ve "Bu, harika" sözleriyle birlikte paylaştığı bu video, kendi hesabı üzerinden 128 milyon kez görüntülendi. Musk, bugün X hesabından videoyu yeniden paylaşarak, var olmayan bir 'profesöre' atıfla, "Dünyaca ünlü yetkili Profesör Suggon Deeznutz ile kontrol ettik; o bu parodinin Amerika'da yasal olduğunu söyledi" diye yazdı.

'HALK, MUSK VE TRUMP'IN YALANLARINI İSTEMİYOR'

Musk'ın bu videoyu paylaşması ise Demokrat Parti'de tepkiye neden oldu. Harris'in seçim kampanyası ekibinden yapılan açıklamada, Elon Musk'ın 'manipüle edilmiş' yalanlar yaydığı belirtildi. Demokrat Partili Senatör Amy Klobuchar da Musk'ın kendi sosyal medya platformunun kılavuz ilkelerini ihlal ettiğini vurguladı. X'in 'sentetik ve manipüle edilmiş medya' politikasına göre, kullanıcıların 'insanları kandırabilecek, akıllarını karıştırabilecek ya da zarar görmelerine sebep olabilecek sentetik, manipüle edilmiş ya da bağlam dışı medya' paylaşımı yapmaması gerekiyor. Bunun istisnası ise 'söz konusu medyanın önemli bir akıl karışıklığı' yaratmaması şartıyla hiciv amaçlı yapılan paylaşımlar.

Musk'ın paylaştığı videoyu ilk yayınlayan ise @MrReaganUSA hesabı olmuştu. Muhafazakar YouTuber Chris Kohls ile bağlantılı hesaptaki bu video 'parodi' olarak da etiketlenmişti. Ancak, seçimde eski başkan ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a desteğini açıklayan Musk, kendi paylaştığı videonun parodi olduğunu belirtmedi. 

Musk'ın paylaştığı video hakkında AP haber ajansına açıklamada bulunan kampanya sözcüsü, "Amerikan halkı, Başkan Yardımcısı Harris'in sunduğu gerçek özgürlük, fırsat ve güvenliği istiyor; Elon Musk ve Donald Trump'ın manipüle edilmiş yalanlarını değil" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)