Kamu emekçileri Ankara'ya yürüyor

KESK, onbinlerce memurun kamudan ihraç edilmesi ve açığa alınmasına karşı İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, tüm kesimleri 15 Ekim'de yapılacak mitinge katılmaya çağırdı.

Abone ol

DUVAR - KESK’in, OHAL kararnameleriyle (KHK) kamuda ihraç ve açığa almalara karşı 29 Eylül’de başlattığı eylem programı 15 Ekim Cumartesi Ankara’da yapılacak mitingle sona erecek. Miting öncesi İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan Ankara'ya doğru yola çıkan kamu emekçileri 3 gün boyunca illerde basın açıklamaları yaparak kamuoyuna seslenecek. 15 Ekim'de Ankara’da yapılacak mitingle OHAL sonrasında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle açığa alınan ve ihraç edilen on binlerce memurun görevlerine iadesi istenecek.

Ankara mitingi hakkında Evrensel gazetesine konuşan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, OHAL’in kaldırılması için mücadele edeceklerini söyledi. KHK’lerle açığa alınan ve ihraç edilenlerin görevlerine iade edilmesini, iş güvencesini ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerden geri dönülmesini istediklerini belirten Toprak, “İşimize ve geleceğimize sahip çıkmak için İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’dan yola çıkarak Ankara’da olacağız” dedi.

İŞ GÜVENCESİ TAMAMEN KALDIRILIYOR

Mitingin en önemli yanının diğer konfederasyon üyesi ve sendikasız kamu emekçilerinin de katılım isteği olduğunu ifade eden Toprak, yalnızca görevden uzaklaştırılan kamu emekçilerinin geri dönmesi değil, kamuda iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenlemelerin de ortadan kaldırılmasının oldukça kritik olduğunu söyledi. Bakanlık tarafından iş güvencesine yönelik bazı çalışmaların yapıldığına ilişkin bilgileri olduğunu kaydeden Toprak, “Asıl mesele sadece kamu emekçilerinin göreve dönmesi değil, iş güvencesinin kaldırılmasıyla kamuda işsizlik tehlikesinin ortaya çıkması. Bu nedenle diğer konfederasyonların da 15 Temmuz darbe girişiminden önce yaptığı açıklamalara uyması, darbecilerle ve terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle hükümetin iş güvencemizi kaldırmasına göz yummamaları gerekiyor. 15 Ekim’de yapacağımız mitinge sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçisi arkadaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin kaynağı