Kamuda 'normal mesai' başlıyor

Covid-19'la mücadelede 'yeni kontrollü normalleşme' süreci başlatılırken kamu kurum ve kuruluşları da 2 Mart itibarıyla normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre valilikler gerektiğinde farklı mesai saatleri belirleyebilecek, 60 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacak.

Abone ol

DUVAR- "Yeni kontrollü normalleşme süreci"nin başlatıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 'Covid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler' başlıklı genelge yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın Twitter hesabından paylaştığı genelgeye göre, bugünden (2 Mart) itibaren kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerine dönüyor. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNANLAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK  

Genelgeye göre, gerektiğinde illerde valilerce farklı mesai saatleri belirlenebilecek. Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan, yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç, 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahallerle kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması için gerekli tedbirler alınacak. (AA)