Kapalıçarşı'da 'İstanbul'un Ezgileri'

Dünyanın farklı yerlerinden müzisyenler Kapalıçarşı'da... Konser pazar akşamı 18.00'de.

Abone ol

DUVAR - Her biri dünyanın başka bir köşesinden gelen usta müzisyenler, yolları İstanbul'da kesişmiş, birbiriyle etkileşmiş ve serpilip gelişmiş kültürlerin müzik mirasını kutlamak üzere 555 yıllık Kapalıçarşı'da buluşuyor.

Konser, 3 Haziran saat 18.00'de başlayacak ve arasız 80 dakika icra edilecek. Konser öncesinde 17.00 ile 17.30 arasında İncilâ Bertuğ’un “Tarihi ve kültürel altyapıların eşliğinde İstanbul ve musikisi” başlıklı konuşması gerçekleştirilecek.

Hakan Güngör kanun & şef

Kudsi Erguner ney

Çağ Erçağ viyolonsel

Yurdal Tokcan ud

Ferran Savall vokal

Türk, Yunan, Makedon, Ermeni, Süryani, Sefarad, İbrani, Afgan geleneksel müziklerinden seçmeler, solo taksimler ile Erguner, Tokcan ve Erçağ’ın besteleri yer alacak.

İSTANBUL'UN EZGİLERİ ORKESTRASI

Turay Dinleyen keman

Can Olgun keman

Caner Üstündağ kontrbas

Semih Erdoğan piyano

Nhesko Neshev akordeon

Ömür Küçükler klarnet

Moslem Rahal ney

Türker Dinletir ney

Haig Sarıkouyoumdjian duduk

Enver Mete Aslan ud

Nadyalko Nedyalkov kaval

Eylül Biçer gitar

Selman Erguner perdesiz gitar

Mehmet Akatay perküsyon

Memduh Akatay perküsyon

Üç imparatorluğun başkenti olmuş, kadim kültürlere ev sahipliği yapmış, nice inanç sistemleri barındırmış dev bir çatı İstanbul. Yüzyıllardır Uzakdoğu ve Asya ile Avrupa arasındaki kültürel ve ticari alışverişin de kilit merkezlerinden biri olan şehrin fethinden sonra ilk kurulan yapılarından Kapalıçarşı ise bu çok yönlü ve etkin alışverişin dengelenip kontrol edildiği büyük bir mekanizma. Her biri dünyanın başka bir köşesinden gelen usta müzisyenler işte tam da bu yüzden, yolları bu şehirde kesişmiş, birbirleriyle etkileşmiş ve serpilip gelişmiş kültürlerin müzik mirasını kutlamak üzere 555 yıllık Kapalıçarşı’da buluşuyor.

İstanbul’un dev çatısı altında tınlayan ses dünyası tüm zenginliğiyle bize köklerimizin yayıldığı derinliklerde geniş bir aile olduğumuzu hatırlatıyor. Uluslararası üne sahip kanun virtüözümüz Hakan Güngör’ün festivale özel oluşturduğu bu projede yer alan sanatçılardan UNESCO’nun barış elçisi seçtiği ney üstadımız Kudsi Erguner ve oğlu Selman Erguner, büyük viola da gamba ustası Jordi Savall’ın oğlu melek sesli Ferran Savall, amca Memduh Akatay ve yeğeni Mehmet Akatay bu geniş ailenin birbirlerine kan bağı ile bağlı üyeleri. Projede yer alan, her biri yakın ve uzak geçmişte birlikte konserler vermiş, albüm çıkarmış diğer İstanbullu ve İstanbul- sever ustalar ise köklerimizde bizi bir yapan bir deneyimi paylaşmak üzere aynı sahnede buluşuyorlar. Ud sazının geleneksel icrasını günümüz tınılarıyla birleştirerek kendi özgün tekniğini geliştiren Yurdal Tokcan ve 2014 Donizetti Müzik Ödüllerinde Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu seçilen Çağ Erçağ’ın solistliklerinin yanı sıra besteleriyle de zenginleştireceği programda İbranice ninniler, Süryanice ilahiler, Sefarad şarkıları, Makedon, Yunan ve Ermeni türküleri ile Türk Sanat Müziği’nin en güzel örnekleri seslendirilecek.