'Kapanma partisi' nedeniyle soruşturma açılan öğretmene destek

Şanlıurfa'da, bir ortaokulda "kapanma partisi" nedeniyle soruşturma açılan öğretmene, Eğitim Bir-Sen destek verdi. Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Zaten örtünmüş olan öğrencilerin isteği ile yapılan bir etkinliktir. Bu nedenle Eğitim Bir-Sen olarak 'Müjdeleyin, nefret ettirmeyin' hadisine uyarak gerçekleştirilen bir etkinlik olduğunun altını çizmek isteriz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki bir ortaokulda öğretmeni G.İ.'nin düzenlediği "kapanma partisi"yle ilgili açılan soruşturmaya, Eğitim Bir-Sen Şubesi tepki gösterdi.

Bozova'daki Hacılar İmam Hatip Ortaokulu'nda geçen cuma günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni G.İ. tarafından sınıfta maskeli "kapanma partisi" düzenlendi. Kalp şeklinde "Hamdolsun kapandım", "Kapandım mutluyum", "Tesettürle mutluyuz", "Haydi sen de kapan" yazılı dövizlerle poz veren öğrencilerin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri öğretmeni ve okul idarecileri hakkında soruşturma başlattı.

'ZATEN ÖRTÜNMÜŞ OLAN ÖĞRENCİLERİN İSTEĞİYLE YAPILDI'

Eğitim Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve sendika üyeleri, hakkında soruşturma açılan öğretmen G.İ.'ye destek için Hacılar İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Okul müdürü ve öğretmenle görüşen Coşkun, sınıfta düzenlenen etkinlik talebinin örtünen öğrencilerden geldiğini ve öğrencilerin örtünmeye zorlanmadığını söyledi.

Yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını belirten İbrahim Coşkun, şöyle devam etti:

"Bu etkinliğin yapılmasındaki amaç, öğrencileri etkileyerek zorla örtünmelerini sağlamak değil, aksine zaten örtünmüş olan öğrencilerin isteği ile yapılan bir etkinliktir. Bu nedenle Eğitim Bir-Sen olarak 'Müjdeleyin, nefret ettirmeyin' hadisine uyarak gerçekleştirilen bir etkinlik olduğunun altını çizmek isteriz. İmam hatip ortaokulunda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz öğrettiği derse ve İslami şuura uygun olarak tamamen öğrencilerinin isteğini kırmayarak bir etkinlik yapmıştır." (ŞANLIURFA/DHA)

Okulda 'kapanma partisi'ne soruşturma

Okul yönetiminden 'kapanma partisi'ne ilişkin açıklama: Talep öğrencilerden geldi