Kapatılan 10 hastanedeki hastalar, başka sağlık kuruluşlarına sevk ediliyor

Yenidoğan bebeklere kazanç sağlamak için yanlış tedavi uygulayıp ölümüne yol açan 10 hastane kapatıldı. Kararın tebliği sonrasında buradaki hastalar, başka hastanelere sevk edilmeye başlandı.

Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ''Yenidoğan çetesi'' soruşturması kapsamında İstanbul'da 9, Tekirdağ'da 1 hastanenin ruhsatının iptal edildiğini, hastaların başka sağlık kuruluşlarına sevk edileceğini söyledi.

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kemal Memişoğlu, son 3 ayda İstanbul'da 5 binin üzerinde denetim yapıldığını söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak her türlü ihbarı, CİMER başvurusunu denetliyoruz. İnsanlar şundan tedirgin olmasınlar. Biz sağlık çalışanları, 1 milyona yakın insan gerçekten çok üzgün. Bizler gerçekten insanın hayatını yaşatmak için uğraşıyoruz. Ben çok net söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz, bakmayacağız" diye konuştu.

Bugün 10 hastanenin kapatıldığını aktaran Memişoğlu, "Bu, 6 ay evvel yapılmış bir operasyon. İddianamesi bitmiş, diğer soruşturmaları tekamül etmiş, artık adli ve idari süreci olan bir soruşturma ve bunun sonucunda da bu insanlar her türlü cezayı göreceksiniz çekecekler" dedi.

'İNSANLAR TEDİRGİN OLMASIN'

Memişoğlu, konunun soruşturmayı yürüten savcının ölümle tehdit edilmesine ilişkin videonun ortaya çıkmasıyla yeniden gündeme geldiğini belirtti. 

Sağlık müdürlüklerinin denetimleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Memişoğlu, "Den-İz diye bir sistemimiz var. Biz bu denetimleri en ufak bir hatayı dahi affetmeyecek şekilde yapıyoruz. Bu olay örnek bir olay. Bizim insanımızın canı her şeyden değerli. Bebeğimizin canı her şeyden değerli. Bizim bu çürük elmaları ayıklayabilecek altyapımız da var, irademiz de var. İnsanlar tedirgin olmasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyledi; 'Ben sonuna kadar arkanızdayım, benim insanlarımın en küçük canına, malına, herhangi bir şeyine zarar veren herkese gereğini yapın' diye bizi talimatlandırmış durumdadır. Biz kötülerle mücadele eden iyileriz" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK SİSTEMİ DENETLEMEMİZDE ZAFİYET YOK'

Olaya adı karışan hastanelerde çalışan ancak çetenin içinde olmayan arkadaşlarının değerlendirileceğini söyleyen Memişoğlu, "İlgili hastaneler, 10 hastanenin şu anda hastane kimlikleri ellerinden alınmış durumda, artık hastane değiller. İçinde çalışanlara da tabii ki devlet olarak elimizden gelen, iyi niyetli olanlara destek vereceğiz. Hasta kabulü yapmayacağız, içindeki hastaları diğer hastanelerimize nakledip hastane fonksiyonlarını durduracağız" diye konuştu.

Soruşturmanın gizli tutulduğunu söyleyen Memişoğlu, CİMER olmasaydı, bu bilgiler gelmeseydi, biz bu gizli soruşturmayı yapmasaydık, şu anda hastaneler çalışıyor olacaktı. Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız inanılmaz bir operasyon yaptı. 5,5 ay önce televizyonlara çıkan, iddianamesiyle şu anda tekamüle varmış ve mahkeme süreci yakında başlayacak büyük bir çeteyi çökertme operasyonu bu. Bu konuda teftişimizi, denetleme mekanizmalarımızı kontrol ederiz bir daha. Biz kötülükle mücadele etmek için sistemimizi daha çok geliştireceğiz. Sistemimizi daha sağlamlaştırırız ama bir zafiyet yoktur. Sağlık sistemi denetlememizde bir zafiyetimiz yoktur" dedi.

HASTA SEVKLERİ BAŞLADI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne hastanelerin kapatılması ve hastaların sevk edilmesine dair yazı gönderildi.

Yazı üzerine soruşturmada adı geçen Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar, Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi'nin ruhsatları iptal edildi.

Kararın ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri polis eşliğinde ilgili hastanelere gitti. Hastane yönetimiyle görüşen ekipler, ruhsat iptali kararını tebliğ etti.

Ekipler, buradaki hastaların kamu hastanelerine sevki için çalışma başlattı. Hastaların müdürlük koordinesinde yapılacak planlamaların ardından kamu hastanelerine gönderilmesi bekleniyor.

İlgili kararın muhataplara tebliğinin ardından bazı hastanelerin tabelaları sökülmeye başlandı. Polis ekipleri, hastanelerin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

Daha sonra yenidoğan ve durumu ciddi olan hastalar öncelikli olmak üzere, hastaların ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edilme işlemlerine başlandı.

Bazı hasta yakınları, durumu ağır olmayan hastalarını kendi imkanlarıyla hastanelerden alarak evlerine götürdü.

(ANADOLU AJANSI)